ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Για τα προσχήματα



(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στο ΧΩΝΙ της Κυριακής και σαφώς είναι γραμμένο πριν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, όπου την θέση μου την μαντεύουν εύκολα οι τακτικοί αναγνώστες μου.)
@Δεν θέλουμε δανεικά για να πληρώνουμε δάνεια. Απλά θέλουμε να περαστούν τα δάνεια μας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, δηλαδή να μας δανείσουν για να πληρώσουμε ΔΝΤ και ΕΚΤ και να ξεπληρώσουμε με άλλα δανεικά τον ευρωπαϊκό μηχανισμό.
@Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει συμφωνία. Ο Τσίπρας έδωσε σχεδόν τα πάντα, θέλει να κρατήσει  κάποια προσχήματα αλλά όταν δίνεις οι άλλοι παίρνουν και θέλουν να πάρουν και άλλα.
Μετά, ο Σόιμπλε, θέλει να πετύχει τον απόλυτο εκβιασμό, να φτάσει στο τέλος του μήνα και να πει: ή δέχεσαι τα πάντα ή πτωχεύεις επισήμως σε ΔΝΤ και ΕΚΤ.
Και πρόκειται για εκβιασμό γιατί εμείς δεν κάναμε από τον Φεβρουάριο τον δικό μας εκβιασμό. Ή μας αφήνεται να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας ή δεν πληρώνουμε τίποτα.
Έχοντας λοιπόν δώσει τόσα ώστε επί της ουσίας να εφαρμόσεις ένα παρόμοιο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα μακράν ακόμα και μιας λαϊκής δεξιάς πολιτικής, εσύ ο αριστερός, θέλεις έστω μια επικοινωνιακή δικαιολογία. Αν δεν σου δώσουν ούτε αυτό τι κάνεις; Ρήξη;
@Ένα από τα μεγάλα εγκλήματα είναι ότι οι κυβερνώντες δεν προετοίμασαν ποτέ την χώρα για μια εναλλακτική πορεία. Εγκλωβισμένοι στο "πάση θυσία ευρώ" έμαθαν μόνο να θυσιάζουν.
Αυτήν την αδυναμία την πληρώσαμε ακριβά. Και οι κυβερνώντες δεν έχουν καμιά δικαιολογία.
@Θα αντέξει ο Αλέξης την επιλογή της ρήξης αν φτάσει εκεί το θέμα; Θα ρισκάρει ο Σόιμπλε τη ρήξη;
Η προφανής απάντηση είναι ότι δεν θα υπάρξει ρήξη. Όμως η απόγνωση του Τσίπρα και η αλαζονεία της Γερμανίας  θα μπορούσαν να οδηγήσουν εκεί.
@ Αντίο ευρώ; Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Με το 60% στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας η επιπλέον ύφεση μόνο και μόνο για να πληρωθούν οι τράπεζες μπορεί να είναι η ελπίδα;
@Επειδή κουράζεται ο Σόιμπλε στις διαπραγματεύσεις πήγε ο Σταύρος να βοηθήσει. Με αναπληρωτή τον Αντώνη. Και την Φώφη δίπλα για να μαθαίνει την δουλειά.
@Να μην ξεχνάμε ότι όλη αυτή η κουβέντα και διαπραγμάτευση γίνεται για να κλείσει το μνημόνιο που έχουμε καταργήσει.
@Μετά θα δούμε τι θα γίνει…. Τι θα δούμε δηλαδή…. άλλα μέτρα και άλλα μέτρα.
Να μην φορολογηθούν  τα φρουτάκια. Μην μας λείψουν οι βιταμίνες.
@Έρχεται νέα καταστροφή και βλέπεις κάτι
λουλούδια της νέας τρομοκρατίας να μην μπορούν να κρύψουν την χαρά τους. Γιατί γι΄ αυτούς σημασία έχει η πιθανή πολιτική τους επιβίωση και όχι ο λαός αυτής της χώρας.
Μόνο που προκαλούν αηδία… αλλά θα μου πεις εδώ βρέθηκαν 70 χιλιάδες να ψηφίσουν μπουμπούκο!!!
@Όχι αναγνώστη μου, δεν θα έχουμε αριστερή παρένθεση, γιατί δεν κυβέρνησε ποτέ η αριστερά.
Όπως δεν έχουμε αποτυχία του κομμουνισμού γιατί πουθενά δεν εφαρμόστηκε.
@Με το χρέος τι γίνεται; Θα χορτάσουμε ασαφείς υποσχέσεις;
@Αυτή η πορεία του συριζα είχε ξεκινήσει από το 2012. Επειδή με την σάτιρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια θυμίζω κάποιες από τις σατιρικές φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί από ετούτη εδώ την στήλη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα