ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ανήθικο ρυάκι


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)
 

Να εξαντλείται  η τετραετία, λέει το ποτάμι, γιατί οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις έχουν μαύρο χρήμα.

Καλά αυτό με το μαύρο χρήμα μην το σχολιάσουμε. Είναι μια φαμφάρα για να λαϊκίσουμε και να κάνουμε ελκυστική την πρόταση… γιατί πχ το μαύρο χρηματάκι κυκλοφορεί σε κάθε καιρό…

Πόσο δημοκρατικό είναι το απόλυτο «εξάντληση της τετραετίας»; Έχεις μια ξεπουλημένη κυβέρνηση που εξαπάτησε τους ψηφοφόρους. Και διαλύει το σύμπαν… θα τους αφήσουμε 4 χρόνια να παράγουν έργο; Μήπως να τους δίναμε και ένα έτος μπόνους;

Δημοκρατικό είναι: όταν η κυβέρνηση παραβεί έστω και μία προεκλογική θέση να γίνεται δημοψήφισμα για το εάν θα της επιτρέψουμε να συνεχίσει να κυβερνά.

Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και του ρυακιού…

Βέβαια μέχρι τώρα, ας πούμε από την μεταπολίτευση ως τις μέρες μας, έχουμε συνεχώς την ίδια κυβέρνηση. Η οποία απλά έκανε ανασχηματισμούς και άλλαζε πρόσωπα. Οπότε το κάθε πότε θα γινόταν οι εκλογές είχε νόημα μόνο για να φεύγει ο ατμός της χύτρας του λαού.

Νέο τέλος επί κάθε ζωντανής ύπαρξης θα προτείνει ο Μπένι για να καλυφτούν τα έξοδα για τις μοκέτες και τα μπισκοτάκια.

Ήθελα να γράψω και εγώ 


 

δυο λόγια για το βιβλίο του Κουφοντίνα αλλά θα με βαφτίσει συριζαίο η Νέα Πασοκρατία… οπότε, άσε καλύτερα. Εκτός αυτού θα μου θέσουν και το αμείλικτο ερώτημα: Που θα πάνε τα λεφτά από τις πωλήσεις του βιβλίου;

Έχω μια απάντηση σε αυτό: Να πάνε στο ταμείο Αλληλεγγύης να τα πάρει ο Τόμσεν. Ή να τα βάλουμε στον λογαριασμό για τους πυροπαθείς να τα πάρει ο Στουρνάρας. Για να τα δώσει στον Τόμσεν.

Στην Ουκρανία υπάρχει μια πόλη που λέγεται Συμφερόπολη… από εκεί κατάγονται οι ψηφοφόροι του πασοκ και της νδ, καθώς και η πλειοψηφία των πολιτικών μας.

Ο Μπαλούρδος πάλι μπερδεύτηκε και κρατούσε το γκλομπ ανάποδα όταν χτυπούσε διαδηλωτές.

Έχουμε 40 χιλιάδες αστέγους και 300 χιλιάδες ανοίκιαστα σπίτια…οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και δεν φταίει η κυβέρνηση που δεν υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στα κενά σπίτια και στους άστεγους… να τα λέμε αυτά.

Το 2010 σε όλον τον πλανήτη οι δισεκατομμυριούχοι (σε δολάρια) ήταν 1011. Το 2011 έγιναν 1216 και το 2012 έφτασαν τους 1426. Είναι ολοφάνερο ότι έχουμε ανάπτυξη και ότι ο καπιταλισμός είναι το καλύτερο σύστημα. Λίγη υπομονή να έχουμε και σε κάποια εκατομμύρια χρόνια με αυτούς τους ρυθμούς παραγωγής δισεκατομμυριούχων όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη θα είναι πάμπλουτοι…

Προστατευόμενο είδος

 Οι Γερμανοί αναγνωρίζουν μόνο ηθικό χρέος… το ανήθικο το αφήνουν στους δικούς μας.

Μετά από απαίτηση τηλεθεατών το μεγάλο κανάλι προπαγάνδας θα δείξει σε επανάληψη την συνέντευξη τύπου του Ποταμιού…

8% θετικές κρίσεις για τον Μπένι… έχω την περιέργεια να γνωρίσω έναν τέτοιο ψηφοφόρο… έτσι για να μάθω τι ακριβώς θετικό έχει αυτός ο πολιτικός. Εκτός και αν του κάνουν πλάκα.

Αλλά τι περιμένεις από ψηφοφόρους που έχουν θετική γνώμη για τον σφουγγαράκη…

Αυτός ο ψηφοφόρος πρέπει να είναι προστατευόμενο είδος. Να τον βάλουμε σε ένα μουσείο να τον βλέπουν τα εγγόνια μας.

Μισές δουλειές κάνει ο Δένδιας. Όταν έρχονται Γερμανοί επίσημοι στην χώρα όχι μόνο πρέπει να απαγορεύονται οι πορείες αλλά θα πρέπει υποχρεωτικά όλοι οι ιθαγενείς άποικοι να χειροκροτούν και να δείχνουν με αναμφισβήτητο τρόπο την χαρά τους.

Διαφορετικά θα αντιμετωπίζουν τις εξής ποινές: τρίμηνη φυλάκιση, έκτακτη φορολόγηση, δυο ώρες παρέα με τον Μπουμπούκο. Χωρίς δικαίωμα επιλογής… και οι τρεις ποινές μαζί.

Ο Μπένι δεν έχει πρόβλημα με τους ναζί των άλλων χωρών. Δεν του παίρνουν ψηφοφόρους για να του τσιγκλήσουν τις δημοκρατικές του ευαισθησίες.

 Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα