ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Προγραμματική κόλαση


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


Στην υγεία τα πράγματα θα πάνε καλύτερα καθώς το 2014 θα υπάρξουν επιπλέον περικοπές στα χρήματα που θα δοθούν. Όλοι γνωρίζουμε ότι το σύστημα υγείας όσο λιγότερα χρήματα έχει τόσο καλύτερα δουλεύει.
 
Το απόλυτο θα το πιάσουμε όταν θα φτάσουμε σε μηδενικές δαπάνες. Παράδεισος θα γίνει…

 Εντάξει, τώρα ησύχασα. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση μας πηδούσε γιατί δεν υπήρχε προγραμματική συμφωνία. Τώρα που συμφώνησε ο Μπένι και ο Σφουγγαράκης τέλος τα μέτρα.

 Άρχισαν τα στοιχήματα. Πόσες ώρες θα αντέξει η συμφωνία πριν την καταπατήσουν; Γιατί η καταπάτηση είναι σίγουρη καθώς και οι δύο διακρίνονται για την αξιοπιστία τους.

 Μόνο για 50 χρόνια θα μας κυβερνήσουν οι τροϊκανοί. Μετά θα δούμε…

 Μείωσαν τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων και κάποιοι είπαν ότι δόθηκε ένα φιλί ζωής… λάθος κάνουν. Μια εξυπηρέτηση κάνουν στις τράπεζες και τις εταιρείες που έχουν στην κατοχή τους τα κόκκινα δάνεια. Για να μας πάρουν τα σπίτια και να μην πληρώσουν και φόρο…

Γιατί τους επενδυτές πρέπει να τους προστατεύουμε.

 Είπαν τον Άδωνη αντιμνημονιακό και τρελάθηκε… τέτοια βρισιά και τέτοια προσβολή δεν μπορούσε να ακούσει… μα για ποιον με περάσατε είπε…

Πες τον όπως θέλεις. Προδότη, πουλημένο κορμί, θρασύτατο ψεύτη και κωλοτούμπα… μόνο αντιμνημονιακό μην τον πεις.

 Και μας την είπε και ο Βύρωνας ο γράνας. Μπορούμε, είπε, να λέμε ότι θέλουμε με τους ηλίθιους που κυβερνάμε.

 
Άντε τώρα να


τον κατηγορήσεις που έχει δίκιο…

 Ηρωική η κυβέρνηση μας. Ειδικά τώρα που παριστάνει πως πάει κόντρα στην τρόικα. Όπως είπε και ο ΓΓ της κυβέρνησης χάρη στον Κολοκοτρώνη και τον Σαμαρά υπάρχει η Ελλάδα. Και χάρη των ηλιθίων αυτός και όλο του το πολιτικό σόι.

 Ο Στουρνάρας μας είπε ότι μέχρι τον Ιούλιο θα ζήσουμε σε μια κόλαση… κοίτα να δεις που τελικά είχαμε ανάπτυξη στις φλόγες της φωτιάς και πρωτογενές πλεόνασμα στα καζάνια της κολάσεως.

Ενοποίησαν   και τους φόρους στα ακίνητα. Έτσι θα πληρώνουμε περισσότερα χρήματα αλλά με έναν φόρο. Απλά και νοικοκυρεμένα.

 

Επικίνδυνη παράταξη

 Αν και κατά βάση είμαι κακοπροαίρετος όσο αφορά στους πολιτικούς θα δεχθώ ως αληθείς τις δηλώσεις τους. Λέει ας πούμε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ο Βενιζέλος τα είχε κάνει όλα άψογα και διαυγέστατα  με τα υποβρύχια και ο νόμος που ψήφισε τότε η βουλή είναι απόλυτα σωστός.
 
Η ΝΔ τότε είχε καταψηφίσει και θεωρούσε άκυρα αυτά που έκανε ο Μπένι.

 Το συμπέρασμα πιο είναι; Ή η ΝΔ για το δικό της συμφέρον δεν ψήφισε μια απόφαση καλή για το δημόσιο, άρα είναι μια επικίνδυνη παράταξη για τον τόπο ή καλύπτει τον λάθος νόμο του Μπένι ζημιώνοντας έτσι το δημόσιο άρα είναι μια επικίνδυνη παράταξη για τον τόπο. Απλά πράγματα και ξεκάθαρα.

Πιλοτικά θα δοθεί ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε 2 άγνωστες προς το παρών (ίσως και προς το μέλλον) σε ανθρώπους ακραίας φτώχιας.

 Είμαι σίγουρος ότι τα κριτήρια θα είναι τέτοια που κανείς δεν θα πάρει αυτό το επίδομα και θα είναι απλώς μια επικοινωνιακή φούσκα.

Για να καταλάβεις: υπάρχει ένα επίδομα φτώχειας (300 – 600 ευρώ εφάπαξ) που δίνεται σε παραμεθόριες ορεινές περιοχές. Ποιες οι προϋποθέσεις;

Εισόδημα 4700 ευρώ. Όχι πραγματικό αλλά τεκμαρτό.

Οπότε αν έχουμε ένα αντρόγυνο αποκλείεται αυτομάτως από το επίδομα ακόμα και αν δεν έχει ούτε ένα ευρώ εισόδημα καθώς το τεκμήριο επιβίωσης για το ζευγάρι είναι 5000 ευρώ.

Είναι κάποιος μόνος του. Το τεκμήριο επιβίωσης είναι 3000 ευρώ. Αν μένει και σε κάποιο σπίτι (ακόμα και αν του έχει παραχωρηθεί δωρεάν) 50 τετραγωνικών έχει επιπλέον τεκμήριο 2000, άρα δεν μπορεί να το πάρει.

Δεν το συζητάμε αν έχει και σαραβαλάκι…

Με δυο λόγια, αυτό το επίδομα μπορεί να το πάρει μόνο όποιος συνδυαστικά είναι άπορος, άστεγος, διαθέτει βιβλιάριο τραπέζης και μπορεί να αποδείξει ότι κανονικά θα έπρεπε να είναι νεκρός.

 Τέτοια κριτήρια θα βάλουν. Μένεις σε σπίτι; Πάπαλα οι εγγυήσεις…

 
Μικρός Φωκίων

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πω πω! Που το θυμήθηκες αυτό με τον Πολύδωρα και τη γράνα; Μπράβο Μικρέ Φωκίωνα!
Είχα γελάσει πολύ με αυτό τότε. Όπως και το "μακέτο" του Σιμίτη!

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινά η "νέα εθνική διαπραγμάτευση με την Τρόικα".....

Εγώ πάλι δεν ασχολούμαι παρά με τον εθνικό μας ήρωα των παιδικών μας χρόνων που μας έκανε να χαμογελάμε και που δεν ήταν παρά μια σκιά που δεν ζούσε όμως στις σκιές....

Καραγκιόζης μετά από ...επίλυση διαφωνιών μια...διαπραγμάτευση κοινώς...:

"μου έριξαν πολύ ξύλο, έφαγα όμως και της χρονιάς μου"

mikros fokion είπε...

@αθηνα
ειναι τοσο χαρακτηριστικες φρασεις που ακομα και εχοντας αλστχαιμερ δεν τις ξεχνω... ο βυρωνας εχει πει πολλες ατακες ειναι χρυσορυχειο σατυρας...
@ανωνυμε
ετσι ακριβως

Πολιτική σάτιρα