ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Κακόβουλα στοιχεία


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Επειδή είσαι κακοπροαίρετος και δεν πιστεύεις ούτε τον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη ούτε το στουρνάρι με το πριόνι για την ανάπτυξη που έχει έρθει και το πλεόνασμα το οποίο θα μοιραστεί στους πολίτες να σε πληροφορήσω ότι το αργότερο στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα βγούμε από την κρίση.
 
Το είπε ο Μπένι ο χαράτσιας. Η απόλυτη αξιοπιστία.

 Έξωση σε πολύτεκνη οικογένεια για οφειλή 2 χιλιάδων ευρώ. Που είναι το περίεργο. Εδώ έκαναν έξωση σε έναν άστεγο. Από  το παγκάκι που έμενε. Και μάλιστα χωρίς να έχει οφειλή.

 Το φιλεύσπλαχνο κράτος έχει φροντίσει ώστε μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς να προστατεύεται η πρώτη κατοικία από κατάσχεση. Με μια μικρή λεπτομέρεια. Η προστασία αφορά τις απαιτήσεις των τραπεζών.

Αν χρωστάς στο δημόσιο, ακόμα και 300 ευρουλάκια, πάει το σπιτάκι. Το πήρε ο Στουρνάρας, του έβαλε κόκκινη κορδελίτσα και το έχει κάνει δώρο με την μία στην Μέρκελ.

 Στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας βρέθηκαν ποσότητες χασίς και ηρωίνης καθώς και χαπάκια. Μάλλον θα τα είχαν εκεί για να τα προσφέρουν σε τίποτα αναξιοπαθούντες. Πως οι άλλοι μοιράζουν συσσίτια; Ε! οι αστυνομικοί μοίραζαν χασισάκι μυρωδάτο και λαμποκοπά το πιάτο.

Άντε, γιατί αμέσως υιοθετήσατε το σύνθημα των αναρχικών «οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη».

 Άλλο ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε διαβεβαιώνει ότι οι άνθρωποι του ΔΝΤ γνωρίζουν αριθμητική δημοτικού. Ήξεραν, λέει, ότι το πρόγραμμα δεν θα έβγαινε.

Και στοχευόμενα καταδίκασαν την Ελλάδα για να σωθούν οι τράπεζες και η Ε.Ε. Συνέχισε εσύ να πιστεύεις ότι ετούτοι είναι σωτήρες και ο θάνατος δεν είναι θάνατος αλλά ο σύντομος τρόπος για να φτάσεις στην Δευτέρα παρουσία.

 Μια μικρή μειοψηφία

το λέγαμε εξαρχής: Για τις τράπεζες γινότανε όλο αυτό, για το ευρώ τους, τα κέρδη τους…

 

Στουρνάρεια αθωότητα

 Και εντέλει εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι… και μην πεις ότι ούτε αυτό το ξέρεις. Όπως θα έλεγε και ο μεγάλος θείος Νώντας «Τέτοια αθωότης στις μέρες μας…»

 Για να το κάνουμε ταληράκια ώστε να μην έχεις καμιά δικαιολογία. Αφού λοιπόν μας καταδίκασαν σε αργό θάνατο για να σωθούν φρόντισαν να καπαρώσουν (με υποθήκευση) και την δημόσια περιουσία. Οπότε ξέχνα ότι δημόσιο υπάρχει. Και τα πετρέλαια, τα έχουν ήδη καβαντζώσει… έτσι, στο λέω, για να μην παριστάνεις τον εμίρη.

 Τυχερός ο Στουρνάρας. Η μητέρα του παίρνει σύνταξη 500 ευρώ και έτσι θα μπορέσει να τον στηρίξει αν μείνει άνεργος. Μπορεί να του δίνει και τώρα για να κλείνει καμιά τρύπα.

 Νέα μέτρα… νέο κούρεμα… όχι καλέ. Μια απλή αναθεώρηση θα κάνουμε και θα διευρύνουμε την δυνατότητα είσπραξης φόρων και επιπλέον θα έχουμε και μια απλή μετάθεση των δημόσιων οφειλών στο διηνεκές. Επίσης θα εξορθολογήσουμε τις συντάξεις, θα απαλλάξουμε από την εργασία τους κάποιες χιλιάδες επιπλέον… αλλά νέα μέτρα. Όχι και πάλι όχι.

 Πόσο είναι το πλεόνασμα; 2,8 δις που θα το μοιράσει ο Σαμαράς; 1,5 δις που θα το μοιράσει ο Μπένι; 80 εκατομμύρια για κέρασμα στους υπάλληλους της τρόικας; 300 εκατομμύρια για να πανηγυρίζει ο Στουρνάρας;

 Ή τελικώς δεν υπάρχει πλεόνασμα παρά μόνο στην κοροϊδία και στην ηλιθιότητα;

 Δεν είναι βιώσιμο το χρέος μας, λέει το ΔΝΤ. Σαχλαμάρες, ας ρωτήσουν τον Μπένι που ακόμα πανηγυρίζει για το PSI που έκανε το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο.

 Ναι, καλά θυμάσαι, είναι εκείνο το κούρεμα χρέος που μας άφησε με μεγαλύτερα μαλλιά. Ποιος μάγος κουρέας μπορεί να σε κουρέψει και τα μαλλιά σου από 5 πόντους να φτάσουν στους 6; Ε; Μόνο ένας Μπένι.

 Καταδικάζω τον Στουρνάρα από όπου και αν προέρχεται.

 Πήγα στο google να βρω μια φωτογραφία του Άδωνι και έκλεισε η σελίδα με την προειδοποίηση ότι ένα κακόβουλο στοιχείο μου κάνει επίθεση… άνευ άλλων σχολίων.

 Για να μην κουράζονται εκεί στο Μαξίμου ας περάσουν έναν εκλογικό νόμο (με προεδρικό διάταγμα) που να λέει πως ότι και αν βγάλουν οι κάλπες κυβέρνηση θα μπορούν να κάνουν μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

 Μα θα μου πεις, είναι αντισυνταγματικό. Ναι, όλα συνταγματικά γίνονται τα τελευταία 3,5 χρόνια. Αυτό θα είναι το αντισυνταγματικό

Μικρός Φωκίων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Στάσου, χρυσαμύγδαλα"!!!
Κάτσε να δεις... Πως το λέει η νεολαία; Α ναι. Δεν υπάρχεις, λέμε!!!

mikros fokion είπε...

@Αθηνα,
εκει που νομιζα οτι εβρισκα τον εαυτο μου μου πετας το δεν υπαρχεις και αντε φτου και απο την αρχη την ψυχοθεραπεια...
υγ ευχαριστω

Πολιτική σάτιρα