ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Μαύρα χάλια


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


Πώς να ξεκινήσεις να γράφεις σε τούτη την αιματοβαμμένη εβδομάδα; Να πεις ότι η πορεία είναι η αναμενόμενη;

 Μάλλον θα μπω στον πειρασμό και θα αντιγράψω από τον σκιτσογράφο Στάθη: Η χρυσή αυγή διαψεύδει ότι αποτελείται από χρυσαυγίτες.

Και θα το συνεχίσω: Η ΝΔ διαψεύδει  ότι  αποτελείται από Χρύσανθους και Βορίδηδες.

 Με την ευκαιρία να καταδικάσω τον Σκάι από όπου και αν προέρχεται. Να καταδικάσω το mega από όπου και αν προέρχεται. Να καταδικάσω τον Πορτοσάλτε και τον κυρ Μπάμπη από όπου και αν προέρχονται.

Καταδικάζω τον σφουγγαράκη, τον μπένη, τον βγαίνει, τους αχυράνθρωπους που παριστάνουν τους υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές από όπου και αν προέρχονται.

Να καταδικάσω και την σοφία του λαού που ψηφίζει πάντα ότι χειρότερο του προτείνουν.

 Ουρά στα μαύρα πεζοδρόμια: ανταλλάσουν τρόφιμα με ανθρώπινες ζωές.

 Για τα μαύρα μεσάνυχτα έχουν ευθύνη τα μαύρα μας τα χάλια. Ιδίως στην γνώση, την

κρίση και την αντίληψη.

 Είπε η Λιάνα Κανέλη: Από το Πέραμα μέχρι το Κερατσίνι δεν θα μείνει ούτε ένας φασίστας. Και από τα έδρανα της χρυσής αυγής αντέδρασαν. Γιατί; Τι  τους νοιάζει; Φασίστες είναι;

 Η ακροδεξιά τροϊκανική κυβέρνηση μέσω στελεχών της προσπαθεί να συμψηφίσει την δολοφονία ενός ανθρώπου λόγω πολιτικών διαφωνιών  με τις αντιδράσεις κατοίκων στις Σκουριές που αγωνίζονται ώστε να μην πίνουν αρσενικό αυτοί και τα παιδιά τους.
 
Είναι ακριβώς το ίδιο πράμα.

Μια λογική που ξεκινάει από τον όψιμο δημοκράτη τσεκουράτο Βορίδη και καταλήγει στον όψιμο νεοδημοκράτη Λαζαρίδη.

 Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες η αστυνομικός που συνέλαβε τον ακροδεξιό δολοφόνο είπε: «Ε! όχι και μαχαίρι…».

 Προφανώς ανήκει στην ομάδα φίλων του κυρ Μπάμπη που θέλει τα μαύρα μεσάνυχτα να είναι σοβαρά. Μέχρι λοστούς και τσεκούρια αποδέχονται… όχι και μαχαίρια!

 Για να μπορέσουν στην συνέχεια να τους ξεπλύνουν όπως τον Βορίδη…
 

Τα άκρα της ΝΔ

Τελικώς τα δύο άκρα στην ΝΔ έχουν την ίδια ευθύνη. Και ο Λαζαρίδης και ο Βορίδης.

 Μάρτυρες λένε ότι την ώρα του φονικού οι αστυνομικοί ήταν εκεί χωρίς να αντιδρούν. Πολλές φορές έχουμε δει δίπλα από τα ΜΑΤ να υπάρχουν κάποιοι που πετάν πέτρες σε διαδηλωτές χωρίς η αστυνομία να αντιδρά….

Υπάρχει ένας έρωτας που κρατάει χρόνια…

 Τι είναι τα μαύρα μεσάνυχτα; Πως ξαφνικά, εκεί που τους ήξεραν μόνο κάτι αριστεριστές που είχαν δοκιμάσει τα στιλιάρα και τα μαχαίρια τους έγιναν μεγάλοι και τρανοί;

Υπάρχουν οι αιτίες και οι αφορμές. Αλλά υπάρχει και η συστημική βοήθεια. Όπως ας πούμε η παράνομη μετανάστευση που ξαφνικά από την τότε (ίδια με την σημερινή) κυβέρνηση το έκανε νούμερο 1 θέμα. Σαν οι μετανάστες να ήταν το μόνο πρόβλημα και οι μοναδικοί που είχαν ευθύνη για ότι τραβάμε….

 Και να στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και να βήμα για να μας εξηγήσουν κάποιοι γεροδεμένοι στο πως μπορούν να εξαφανίσουν το ένα και μοναδικό πρόβλημα εξαφανίζοντας τους ίδιους τους μετανάστες.

Και οι προπαγανδιστές να αντιμετωπίζουν με όρους life style τα δείγματα βίας.

 Πότε τα μαύρα μεσάνυχτα στήριξαν λαϊκούς αγώνες; Πότε στήριξαν εργαζόμενους για να διεκδικήσουν έστω και το ελάχιστο; Πότε πρότειναν κάτι το φιλολαϊκό;

 Η μόνη πρόταση είναι: θάνατος στους μετανάστες. Και ψιθυριστά: θάνατος στους αριστερούς, στους διαφορετικούς, σε αυτούς που έχουν άλλη άποψη, που δεν χαιρετούν ναζιστικά, που θέλουν να διεκδικήσουν, που αντιδρούν…

 ΥΓ. Ο άλλοτε αριστερός Λαζαρίδης δίνει τον ακροδεξιό τόνο στην σαμαρική διακυβέρνηση. Το πασοκ συμμετέχει σε αυτήν την ακροδεξιά συμμαχία οπότε δικαίως στην φωτό υπάρχει το «Χρυσή Νέα Πασοκοκρατία».

 ΥΓ2. Αγωνιώδεις προσπάθειες κάνει ο πασοκοφώτης να παραμείνει στην επικαιρότητα μπας και διασωθεί πολιτικώς. Ακόμα δεν το έχει πάρει απόφαση ότι μόνο με τον Καρατζαφέρη μπορεί να κάνει παρέα.
 
Και πίνοντας πικρό καφέ να αναπολούν τις στιγμές που μας έσωζαν.

Αλλά τι γράφω; Αφού θα μας σώσει με τον κλαψιάρη Ανδρέα…

 
Μικρός Φωκίων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το φονικό, ο σοφός λαός, τα άκρα... Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα νομίζω ότι μου έχουν μπλοκάρει τα τσάκρα!

mikros fokion είπε...

θα στα ξεμπλοκαρει η ελληνικη δικαιοσυνη

Πολιτική σάτιρα