ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Υπανάπτυκτα αυγά


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ. Το φωτομοντάζ και το κείμενο μπορεί να μοιάζουν πλέον ανεπίκαιρα, αλλά κατά βάθος δεν είναι. Για παράδειγμα, ο πασοκοφώτης πάλι την ίδια δουλειά κάνει, απλά με 4 υπουργούς λιγότερους)

Αυγά έσπαγε ο Κωστάκης ο κουρασμένος. Αυγά έσπαγε ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής διαλογιστής. Αυγά σπάει και ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης.

Τελικά, κοίτα να δεις που το χειμώνα που δεν θα γεννάν οι κότες δεν θα έχουμε αυγά να φάμε. Μας τα έκαναν ομελέτα. Οι κυβερνώντες.

 Το μεγάλο ζητούμενο για τον Μπένι τον μισθοφάγο και τον πασοκοφώτη ήταν να γίνει επικαιροποίηση της προγραμματικής κυβερνητικής συμφωνίας.

Θέλει να μας πει ότι τα 18 σημεία που είχαν συμφωνήσει οι τρεις πριν από ένα χρόνο τηρήθηκαν… απλά πάλιωσαν και θέλει να τα αλλάξουν!

Τι λες τώρα… δεν το είδαμε όλοι; Ούτε νέα μέτρα, ούτε απολύσεις, διαπραγμάτευση με την τρόικα, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και άλλα τέτοια όμορφα λόγια.

Η Ελλάδα υποβαθμίστηκε σε υποανάπτυκτη χώρα. Και να σκεφτείς ότι έλαβαν υπόψη τους μόνο τα οικονομικά στοιχεία. Που να μέτραγαν και τα πνευματικά. Ή της πολιτικής παιδείας. Ή έστω σκέτο της παιδείας.

Σε προϊστορική χώρα θα μας υποβάθμιζαν.

Ενοχλήθηκαν από το μαύρο στην ΕΡΤ οι σωτήρες, Μπένι και πασοκοφώτης. Αν και το καλαματιανό μαύρο φημίζεται για την ποιότητα του οι προαναφερόμενοι παριστάνουν ότι έχουν πρόβλημα.

Αν μιλούσαμε για μαύρο με κόκκινες γραμμές θα ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και κουφή… όχι δεν εννοώ ότι ακούει τις επιθυμίες της εκάστοτε κυβέρνησης.

Απλά, κοίτα που σπάει ο διάολος το

ποδάρι του και οι αποφάσεις της είναι ακριβώς αυτές που θα ήθελε ο πρωθυπουργός.

Η απόφαση του ΣτΕ ήταν τόσο σαφής που ακόμα και ο πρόεδρος του ζήτησε διευκρινήσεις από τον εαυτό του.

Ο Κουβέλης είναι αριστερός. Πολύ αριστερός. Βασικά είναι υπεύθυνος. Τόσο υπεύθυνος που από την πρώτη στιγμή όλοι ήξεραν ότι θα γίνει Καρατζαφέρης.

Και η πορεία του πανομοιότυπη. Στηρίζει, ψηφίζει, υπεύθυνα βάζει κόκκινες γραμμές και τις πηδάει…

Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Κάποια στιγμή θα φύγει από την κυβέρνηση μπας και διασωθεί πολιτικώς αλλά στις ερχόμενες εκλογές δεν θα έχει καμιά αγωνία. Το ποσοστό του κόμματος του θα απέχει πολύ από το 3%...

 Ας ψάξουμε τον Άδωνη και το τσεκουράτο της ΔΗΜΑΡ… που εξίσου υπεύθυνα να μεταπηδήσουν στην ΝΔ. Νομίζω ότι στον ρόλο του Άδωνη θα είναι ο Ψαριανός.

 
Δήθεν ΕΡΤ

Με το μαύρο αμελήσαμε την σωτηρία της χώρας. Οσονούπω έρχεται νέο πακέτο σωτηρίας καθώς οι στόχοι, συνεπείς στην συνήθεια τους, έπεσαν έξω.

Οπότε νέα μέτρα σωτηρίας έρχονται. Κάτι νοσοκομεία θα κλείσουν, κάτι φάρμακα θα τα πληρώνουμε εξ ολοκλήρου, κάτι ιατρικές εξετάσεις θα τις ξεχάσουμε, λίγο κόψιμο στα εφάπαξ, στις συντάξεις, κάτι απολυσούλες…

Άντε γιατί πέρασε τόσος καιρός και δεν σωθήκαμε… είχα αρχίσει να ανησυχώ.

Το 75% των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα έχουν δοθεί. για την σωτηρία των ξένων τραπεζών…
Δεν το γράφω για νέο… το γράφω γιατί έχουν καταλάβει τι είμαστε και πλέον μας το λένε οι ίδιοι κατάμουτρα.

Γιατί στο μουσείο Ακρόπολης εργάζονται μόνο Μεσσήνιοι; Μα έχουν μπάρμπα στην Κορώνη.

Ο Σαμαράς ήθελε  να φύγουν οι εργαζόμενοι από την ΕΡΤ. Ο Μπένι και ο πασοκοφώτης ήθελαν να φύγει το μαύρο από την ΕΡΤ.

Συμφώνησαν να μην χαλάσουν το χατίρι κανενός. Φεύγει το μαύρο, φεύγουν και οι εργαζόμενοι. 

Το κείμενο έχει γραφτεί πριν την τρίτη συνάντηση των τριών σωτήρων μας αλλά νομίζω ότι θα πέσω μέσα: Καλλιτεχνικές κωλοτούμπες, ολίγον από ξεφτίλα, παραμύθιασμα στους εργαζόμενους… 

Και με απόφαση του ΣτΕ θα φέρουν μια δήθεν λύση που θα τους δίνει το δικαίωμα να συνεχίσουν να παριστάνουν την κυβέρνηση.

Εξάλλου, η Μέρκελ δεν αντέχει δύο εκλογικές αναμετρήσεις σε ένα τρίμηνο.

Μικρός Φωκίων

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πεις...
Αφού έσπασε τα αβγά με τόση επιτυχία, είπε μετά να σπάσει και τα υπουργεία. Αααααα, έκανα και ποιηματάκι!
Καλό Σαββατοκύριακο!

mikros fokion είπε...

προχωρα να κανουμε την νεα σαμαρικη ποιηση...
καλο σ/κ και σε σενα.

υγ απο οτι ειδα αναζητας και εσυ εργοδοτη, αν βρεις κανεναν ευκαιρο δεστον για να ερθω να τον δω και εγω...

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα, για να είμαι ειλικρινής, έχω εργοδότη (εκδότη τοπικής καθημερινής εφημερίδας), πλην όμως αργεί τρομακτικά να με πληρώσει! Όλο κάτι έναντι μου δίνει! Έχω κι άλλον εργοδότη (ιδιοκτήτη τοπικού ραδιοσταθμού), αλλά οι διαφημίσεις έχουν πέσει κατακόρυφα, άρα και από εκεί παίρνω ψιχία!
Οπότε είμαι σε αναζήτηση εργοδότη μονίμως, αλλά καπιταλιστή εργοδότη και καλοπληρωτή!
Μόλις πέσει τέτοιο είδος (που δεν νομίζω να υφίσταται) στην αντίληψή μου, θα του πω ότι είμαστε ομάδα και ότι πρέπει να μας προσλάβει και τους δυο!
Εντάξει;

mikros fokion είπε...

ΑΘηνα με σκλαβωνεις... παντα ηθελα να ανηκω σε μια δυναμικη ομαδα -)

τωρα να βρεθει καπιταλιστης εκδοτης που να ειναι καλοπληρωτης ειναι πραγματι ανυπαρκτο ειδος.

Και το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει καν κομμουνιστης εργοδοτης με ξαπιταλιστικη συνειδηση που να ειναι και καλοπληρωτης...

Οποτε... εσυ βολέψου με τα ψιχία και εγω με την αναμονη της επαναστασης.

εκτος και αν τωρα που γιναμε ομαδα συνωμοτισει το συμπαν.

Ανώνυμος είπε...

Άσε με γιατί του τα έχω φυλαγμένα του Κοέλιο για το σύμπαν και τις συνωμοσίες του!
Τελικά τον επιθετικό προσδιορισμό "καλοπληρωτής", μάλλον πρέπει να τον λέμε δυο φορές, όπως κάνουν για τα είδη προς εξαφάνιση π.χ. καρέτα-καρέτα, μονάχους-μονάχους, έτσι και καλοπληρωτής-καλοπληρωτής!
Άντε, καλό βράδυ να έχουμε...

Manow είπε...

καλομελέτα κι έρχετε... πολύ καλά τα λες φίλε μου. Επισης τους άκουσα (στην ΕΡΤ) να τους παίρνει από κάτω γιατί θα χάσει το κράτος αφού ήδη έχει πληρωσει για τα δικαιώματα της φορμουλα 1. Οταν μας τη δείχνανε συνέχεια χωρίς εκφωνητη δε τους πείραζε. Αν δε σπάσεις αυγά δε κάνεις ομελέτα... αυγά σε προσφορες

Πολιτική σάτιρα