ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Γάιδαροι και Καίσαρες



(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


Μετά από δύο βδομάδες σιγής, τα Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα είναι πάλι εδώ. Και θα πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε… από την Κύπρο.

 Τι μας έδειξε αυτή η ιστορία με την Κύπρο; Όπως είπε και ο Μπένι ο λαοφάγος αποδείχθηκε ότι διαπραγμάτευση εντός του ευρώ είναι αδύνατη.

Οπότε έχουμε να διαλέξουμε: κάνουμε ότι θέλουν οι δανειστές μας για να είμαστε στο ευρώ ή πάμε σε εθνικό νόμισμα για να καθορίσουμε μόνοι μας τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε;

 Βέβαια, να το ξεκαθαρίσουμε. Το εθνικό νόμισμα από μόνο του δεν μας οδηγεί σε διέξοδο.

Το θέμα είναι η επιλογή της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε..

 Ο μέγας διαπραγματευτής, ο Στουρνάρας, που είναι η χαρά του κάθε εκβιαστή, για να μας πείσει για τις δυνατότητες του,  έβαλε τα παπαγαλάκια να μας πουν ότι είπε στους τροϊκανούς να γίνουν λίγο πιο μαλακοί γιατί θα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και τρόμαξαν οι τροϊκανοί και άρχισαν να τραγουδάν το τραγούδι του Χάρυ Κλυνν «Μαλακα πιο μαλακα» (άνευ τόνων παρακαλώ)…

 Θα φοβηθούν τώρα τον Τσίπρα που αν έρθει στα πράγματα θα κάνει τον Κουβέλη να φαντάζει αριστερός…

 Ο οποίος Τσίπρας είναι μακράν ο πιο γυμνασμένος πολιτικός. Πλέον οι κωλοτούμπες είναι



μια λέξη που αδυνατεί να περιγράψει αυτό που κάνει ο Τσε Αλέξης.
 
Στην αρχή ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Θα μας έφερνε μια ανάσα από τον κομμουνισμό. Το καλοκαίρι έγινε ΠΑΣΟΚ, θα μας έφερνε τον σοσιαλισμό. Αφού πήδηξε την στάση του υπεύθυνου αριστερού, μας έγινε Νεοδημοκράτης.

 Μην περιμένετε να έχουμε σοσιαλισμό την επόμενη μέρα, μας είπε ο Τσε Αλέξης. Υπάρχουν στάδια μέχρι να φτάσουμε εκεί.

Ναι, το Παναθηναϊκό στάδιο, το Ολυμπιακό στάδιο….


Το ήθος έχει όνομα

 Πέρασε μια εβδομάδα και ακόμα είμαι μπερδεμένος με την είδηση. Συνελήφθη πολίτης γατί είπε γάιδαρο τον Πάγκαλο, συνελήφθη πολίτης γιατί είπε Πάγκαλο τον γάιδαρο, συνελήφθη γάιδαρος γιατί είπε πολίτη τον Πάγκαλο ή συνελήφθη γάιδαρος γιατί είπε Πάγκαλο τον πολίτη;

 Για τον Μάιο  πάει η δόση του Μαρτίου που θα μας την έδιναν τον Απρίλη.  Μα δεν θα πτωχεύσει η χώρα με αυτήν την μεγάλη καθυστέρηση; Δεν θα αδειάσουν τα πρατήρια καυσίμων; Δεν θα μείνουμε με τα ευρώ στο χέρι καθώς δεν θα υπάρχουν φάρμακα να αγοράσουμε;

Μα τι λέω τώρα… αφού και ο Μάρτιος και ο Μάιος ανήκουν στην άνοιξη. Εντός εποχής θα δοθεί η δόση.

 Ο Πρετεντέρ έβγαλε ένα δακρύβρεχτο λογύδριο για να μας πει ότι δεν έχει δώσει ποτέ το δικαίωμα να αμφισβητήσει κάποιος το ήθος, την ευπρέπεια και τον επαγγελματισμό του.

Αυτός που μιλάει για ήθος είναι ο ίδιος που έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι στο πρώτο μνημόνιο αν και ήξερε ότι το πρόγραμμα δεν έβγαινε έκανε την πάπια ή μάλλον έλεγε ακριβώς τα αντίθετα.

Είναι ο ίδιος που θα κράξει τον χουλιγκάνο που πετάει κέρματα ενώ υπάρχει φωτογραφία που δείχνει τον ηθικό επαγγελματία να πετάει μπουκάλι σε γήπεδο…

 Είναι  ο ίδιος που αν ασχοληθώ λίγο παραπάνω με αυτόν θα αναγκαστούν οι λέξεις να αποχωρήσουν από μόνες τους… για τους λόγους που όλοι αντιλαμβάνεστε!

 Βρέθηκε ο Παναγόπουλος και τον κάναμε ξανά πρόεδρο στην ΓΣΕΕ. Θα χορτάσουμε πάλι εργατικούς αγώνες…

 Δημοκρατία έχουμε όταν την ίδια μέρα τα κόμματα αθωώνουν τους τραπεζίτες που τους έδωσαν θαλασσοδάνεια και παράλληλα μες την νύχτα η αστυνομία  σπάει πόρτες σπιτιών για να συλλάβει κατοίκους που θέλουν να έχουν ένα περιβάλλον που να μπορούν να ζουν τα παιδιά τους.

 Και έχεις και τον Ιούλιο Δένδια να στέλνει λεγεώνες για να τρομοκρατήσουν κάθε άνθρωπο που διεκδικεί να ζήσει…

 Ευχαριστώ…

 
Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα