ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Άπορη αισιοδοξία


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και πονά. Και αυτό είναι το πρόβλημα με την μέρα. Θα έπρεπε, αντί να πονά, να γεννά. Αντίδραση, αντίσταση…

Σε λίγο σε τούτη την χώρα θα έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών. Τους άνεργους και τους επιστρατευμένους.

Καλά αυτοί οι ναυτεργάτες είναι απίστευτοι. Και χωρίς εθνική συνείδηση. Μα, είναι στα καλά τους; Θέλουν να πληρώνονται για την δουλειά τους;

Και οι εφοπλιστές τι θα γίνουν;
 
Α, ρε Δένδια, βάλε τον Μανώλη τον Καψή να τους εξηγήσει ότι θα πρέπει να είναι ευτυχισμένοι που δεν είναι άνεργοι. Και καπάκι ο αριστερός της μεγάλης προπαγάνδας να τους εξηγήσει ότι πρέπει να θυσιαστούν για το καλό του ευρώ…

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είμαι αισιόδοξος. Άπορος, άνεργος, άστεγος… αλλά αισιόδοξος.
Κρίμα για αυτούς που αυτοκτόνησαν. Να, τώρα θα ήταν και αυτοί αισιόδοξοι.

Τι μας κάνει αισιόδοξους;

Η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.
Η αύξηση των τιμών.
Το ρεκόρ στην ανεργία.
Η αύξηση των αυτοκτονιών.
Οι ουρές για ένα πιάτο φαΐ.
Τα λουκέτα.
Οι νέοι φόροι.
Οι κατασχέσεις.

Και άλλα πολλά που δίνουν χρόνια και χαρά στον επίτιμο.

Ο μπουμπούκος είπε ότι η τωρινή κυβέρνηση είναι η πιο δεξιά των 40 τελευταίων ετών. Καλά, μην ντρέπεσαι. Ακροδεξιά ήθελες να πεις.

Όχι, γιατί κάποια στιγμή ανησυχήσαμε. Λέμε τι δουλειά έχει ο τσεκουράτος και ο μπουμπούκος σε ένα δεξιό κόμμα, αφού η ψυχή τους στην ακροδεξιά ανήκει. Τελικώς καταλάβαμε.

Ο ΛΑΟΣ τους έπεφτε πολύ αριστερό για


τα γούστα τους και μετακόμισαν σε ένα κανονικό ακροδεξιό κόμμα. Την Νέα Σαμαροκρατία.

Οι πολλές ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης καταστρέφει το σπέρμα. Σκέψου τώρα αυτές τις ώρες να βλέπεις και δελτία προπαγάνδας.

Καταστροφή και στο κάτω κεφάλι και στο πάνω…

Με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή συντάσσεται στο πλευρό των απλήρωτων ναυτεργατών τονίζοντας ότι πάντα θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους που είναι τα μεγάλα θύματα των μνημονιακών επιλογών. Στην ίδια ανακοίνωση καταδικάζει το μεγάλο κεφάλαιο που έχει μόνο οφέλη από την κρίση και δεν έχει συμβάλει καθόλου  στα δημόσια βάρη.

Πληροφορίες λένε ότι οι χρυσαυγήτες θα κατέβουν σε δυναμικές διεκδικήσεις για τον λαό μαζί με το ΠΑΜΕ.

Καλά, μπορεί και να μην βγήκε καμιά ανακοίνωση. Ίσως δεν έχουν προλάβει να τσεκάρουν αν όλοι οι ναυτεργάτες έχουν ελληνικό αίμα.

 
Τελευταία σωτηρία

 
 Από επιστράτευση σε επιστράτευση το πάνε οι τρεις της τροϊκανικής κυβέρνησης. Φοβάμαι μην εθιστούν τόσο πολύ στο αποφασίζομε και διατάζομε και προσπαθήσουν να αναβάλλουν και τίποτα εκλογές.

Εκτός και αν εντωμεταξύ έχουν βρει τον τρόπο να επιτάξουν τις ψήφους. 

Ο Στουρνάρας μας διαβεβαίωσε ότι με το ενιαίο φόρο για τα ακίνητα θα πληρώσουμε πάλι τους ίδιους φόρους.

3 δις δηλαδή θα μαζέψει πάλι. Μόνο που πλέον θα πληρώσουν και οι άνεργοι που την γλύτωναν και θα την γλυτώσουν αυτοί που συνήθως γλυτώνουν.

Κατά τα άλλα τα ίδια είναι…

Ακούω ότι οι κατά επάγγελμα αγρότες πρέπει να εξαιρεθούν από τον φόρο για τα αγροτεμάχια.

Δηλαδή αυτός που έχει το όποιο εισόδημα από τα χωράφια να εξαιρεθεί και αυτός που έχει ένα ξεχασμένο χωραφάκι κάπου στο χωριό να πληρώσει…

Η ιδέα να φορολογείται κάποιος γενικότερα ανάλογα με τα εισοδήματα του και την φοροδοτική του ικανότητα δεν παίζει ε;

Και να σκεφτείς πως ούτε καν ο υπεύθυνος αριστερός δεν το λέει, έτσι για να περνάει και η ώρα μας ευχάριστα

Λιγότερα τα έσοδα τον Ιανουάριο από αυτά που είχαν προϋπολογίσει. Τώρα αν σου πω ότι έπεσα από τα σύννεφα δεν θα με πιστέψεις, και θα έχεις και δίκιο.

Αγάλι αγάλι ψήνονται τα νέα μέτρα. Που, βάζω στοίχημα, θα είναι τα τελευταία. Για να σωθεί η χώρα.

 Οι πολιτικοί μας, είναι γνωστό σε όλους, είναι υποδείγματα νομιμότητας και το παράδειγμα για τον λαό.

Οπότε θεωρώ ότι πρόκειται για προβοκάτσια των αναρχικών η φημολογία ότι έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια τον νόμο και καπνίζουν εντός της βουλής, όπου βρεθούν και όπου σταθούν.

Και προς απόδειξη της ευαισθησίας των βουλευτών μας για την τήρηση των νόμων είναι οι 88 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για το θέμα.

Εκεί που δυσκολεύονται λιγάκι οι βουλευτές μας είναι στην τήρηση του συντάγματος. Κάτι παθαίνει η ευαισθησία τους όταν καταπατούν το σύνταγμα.

Πρέπει να είναι η ίδια ασθένεια με αυτήν την αναισθησία τους όταν οδηγούν στην εξαθλίωση τους πολίτες ή όταν παραδίδουν την εθνική κυριαρχία.

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και οι βουλευτές βλάπτουν σοβαρά τον λαό.
 
Ο Μαρκογιαννάκης δεν αντέχει να ακούει την φωνή της Κωνσταντοπούλου. Να τον απαλλάξουμε ρε παιδιά και να τον στείλουμε να συζητάει με τον μπουμπούκο. Να ευφραίνεται το νευρικό του σύστημα.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα