ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Το στικάκι και η αποικία


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)
Ένα από τα βασικά επιχειρήματα των μπενοσαμαράδων για να δεχθούμε την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές και τα δάνεια να διέπονται από το αγγλικό δίκαιο είναι το εξής:

Αν είμαστε συνεπείς και πληρώνουμε τα δάνεια μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Μόνο που παραλείπουν μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια. Τα μέτρα που προβλέπουν τα μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία της επίτευξης των στόχων που έχουν βάλει.

Με απλά λόγια εφαρμόζοντας το μνημόνιο το χρέος δεν θα είναι σε επίπεδα που να μπορεί να εξυπηρετηθεί οπότε εκ των πραγμάτων θα οδηγηθούμε σε πτώχευση, δηλαδή σε αδυναμία αποπληρωμής του συνόλου των δανείων.

Ήδη μέσα σε ένα χρόνο η Ελλάδα πτώχευσε δύο φορές κουρεύοντας ομόλογα της. Και φυσικά στο τραπέζι είναι και ένα ακόμη κούρεμα.

Ο ίδιος ο Στουρνάρας είπε ότι δεν θα πούμε όχι σε νέο κούρεμα. Δηλαδή σε μη πληρωμή του συνόλου των δανείων μας. Δηλαδή θα πάμε για μια ακόμη ασυνέπεια.

Οπότε από μόνοι τους κάνουν σκόνη το επιχείρημα τους. Αλλά οι βολευτές τους ψήφισαν την εκχώρηση της χώρας μας στους δανειστές.

Υπάρχει ένα Προεδρικό Διάταγμα το οποίο το υπογράφει ο αντιστασιακός πρόεδρος της δημοκρατίας στο Βερολίνο.
 
Είναι άδικο να λέμε ότι το υπέγραψε στο Βερολίνο καθώς η Ελλάδα είναι αποικία της Γερμανίας και η πραγματική πρωτεύουσα είναι εκεί. Το δίκαιο είναι να


λέμε ότι ο πρόεδρος έκανε αντίσταση στους Γερμανούς από τα μέσα…

Η νέα δημοκρατία δεν δημοκρατείται, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τροϊκανικής κυβέρνησης που εκπροσωπεί την τρόικα που εκπροσωπεί τις γερμανικές τράπεζες…

Μεγάλη συγκέντρωση διοργάνωσε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των κομμάτων της αριστεράς ώστε να πιεσθούν οι βουλευτές της τροϊκανικής κυβέρνησης να μην ψηφίσουν την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές.

Τι; Δεν διοργάνωσαν συγκέντρωση; Ούτε η χρυσή αυγή; Καλά η χρυσή αυγή έκανε σύσκεψη για να δουν τι θα γράψουν στην ανακοίνωση που θα καταδίκαζαν την βία.

Οι ΑΝΕΛ; Ούτε αυτοί;

Αλλά τι να τον κάνεις τον κόσμο. Αφού τα λένε στην βουλή…

 
Άτιμοι τιμητές

 
Απεργία έκαναν οι οικοδόμοι αλλά κανείς δεν κατάλαβε την διαφορά. Αφού πλέον ούτε κοτέτσι δεν κατασκευάζεται.

Πλέον θα ζω σε θαλαμηγό. Να μην έχω και τεκμήριο κατοικίας.

Φαντάσου πόσο ΠΑΣΟΚ έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και στο κανάλι της Megaλης προπαγάνδας μίλησαν με καλά λόγια για τον Τσίπρα.

Ο ρικσάτος Ανδρέας θέλει να φτιάξει κόμμα. Και έχει αργήσει. Τέτοιους σωτήρες τους περιμένει πως και πως ο λαός.

Πάντως το θλιβερό είναι ότι πράγματι κάποιοι θα τον ψηφίσουν.

Ο ίδιος ο ρικσάτος είπε ότι στην βουλή θα ψηφίσει ότι και να αποφασίσει η κυβέρνηση. Αυτό το «θα δω, θα σκεφτώ και  θα ψηφίσω αυτό που είναι το σωστό για μένα» είναι μια άγνωστη διαδικασία για τον Ανδρέα.

Και αυτός ο «ναι σε ότι πουν οι άλλοι» θέλει να κάνει κόμμα. Αλλά θα μου πεις, συνήθισε  στο «ναι σε όλα» που έλεγε ως υπουργός στην τρόικα. Και οι συνήθειες δύσκολα κόβονται.

Όταν οι τύχες αφήνονται στα χέρια των νοικοκυραίων μας παίρνει και μας σηκώνει. Αφού και ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κόμμα νοικοκυραίων ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα.

Και δεν είναι ότι δεν μας τα έχουν πει. Ο ίδιος ο Τσε Τσιπράκος αλλά πασόκα είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ανάχωμα του συστήματος. Για να ξέρουμε τι λέμε… και να μην κόβουμε ξανά χέρια στις επόμενες εκλογές.

Ο Διώτης δεν ήξερε πως αντιγράφουνε ένα στικάκι. Και αφού το αντέγραψε πέταξε το πρωτότυπο για να μην κυκλοφορούν πολλά στικάκια.

Τότε γιατί το αντέγραψε; Θα μπερδεύτηκε με την τακτική που έπρεπε να ακολουθήσει. Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν ετοιμοθάνατο και άρχισε να το ανακρίνει. Αλλά το στικάκι δεν μαρτύρησε τα ονόματα που είχε μέσα.

Με την κιθάρα έριχνε γκόμενες ο Γιωργάκης. Αν έπαιζε κιθάρα με την τελειότητα που μιλάει τα ελληνικά καταλαβαίνει ο καθένας γιατί έπεφταν οι γκόμενες. Λιπόθυμες.

Φαντάζομαι τον συμφοιτητή του τον Αντωνάκη να λέει στις γκόμενες ότι αυτός θα επαναδιαπραγματευτεί το παίξιμο και ότι θα το κάνει καλύτερα…  Και πράγματι είχε καλύτερα αποτελέσματα. Αντί να λιποθυμούν οι γκόμενες έπεφταν σε κώμα.

Άντε να έχεις γαλουχηθεί χρόνια τώρα να μιλάς για το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ και τώρα να υπερασπίζεσαι την τιμιότητα του. Οι άτιμοι τιμητές των άτιμων…

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα