ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ αλά πασόκα;


Για άλλη μια φορά θα ασχοληθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ (μεγάλη η χάρη του)…

Μεγάλη κουβέντα γίνεται τελευταία για την μη άνοδο της δημοσκοπικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναλύσεις, ως επί των πλείστων από αναλυτές που υπηρετούν το υπάρχων σύστημα, αρχίζουν και τελειώνουν με το σκεπτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει νέους ψηφοφόρους επειδή γλυκοκοιτάζει τις καταλήψεις και δεν καταδικάζει με τον τρόπο που αυτοί (οι αναλυτές και το σύστημα) θα ήθελαν την βία.

Δηλαδή κατά την γνώμη τους οι πολίτες δεν πάνε προς τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν έχει γίνει τόσο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όσο θα ήθελαν.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση οι πολίτες να μην πηγαίνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει γίνει περισσότερο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από ότι οι πολίτες θα ήθελαν.
Αν κάποιος ήθελε να


επιλέξει ένα κόμμα νοικοκυραίων, υπεύθυνης αριστεράς και επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων δεν θα πήγαινε στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει τόσες επιλογές. Και μάλιστα ήδη κυβερνητικές.

Οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξαν, ξεπερνώντας  την τρομοκρατία εκείνης της εποχής, για την ανατροπή των μνημονίων, για την κατάργηση τους. Γνωρίζοντας μάλιστα ή έστω υποπτευόμενοι και την πιθανότητα εξόδου από το Ευρώ. Μέχρι τις εκλογές για τους περισσότερους ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κινηματικό κόμμα που θα μπορούσε να γίνει και αντισυστημικό. Γι΄ αυτό και ελκυστικό για αυτούς που επιθυμούν μια διαφορετική πολιτική επιλογή όπου θα προέχει ο άνθρωπος (και ιδιαίτερα ο πιο αδύναμος) και όχι οι τράπεζες, το ευρώ, οι μεγαλοκαρχαρίες. Μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μεταβάλλεται σε ένα κόμμα και καλά εξουσίας. Λες και για να κυβερνήσεις είναι απαραίτητο να ακολουθείς την πολιτική των τραπεζιτών.  Λες και κόμμα εξουσίας είναι αυτό που μοιάζει σαν δίδυμο με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όσο γίνεται ένα κόμμα που θα είναι αρεστό στον Πρετεντέρη, δηλαδή στο σύστημα, τόσο θα μένει στάσιμο. Αν είναι να έχουμε άλλο ένα ίδιο κόμμα που θα κάνει ότι και τα άλλα γιατί να το διαλέξει κανείς;

Η Χρυσή Αυγή, αν και είναι το καλύτερο στήριγμα του συστήματος, επειδή κάνει, επειδή παριστάνει,  ότι είναι αντισυστημικό κερδίζει πόντους.

Σε μια τέτοια κρίση χρειάζονται ρήξεις. Εδώ βλέπουμε να του δίνουν συμβουλές οι νεοδημοκράτες και οι όσοι πασόκοι έχουν μείνει. Συμβουλές στο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κατ΄ εικόνα και κατ΄ ομοίωση τους. Και δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται αυτές τις συμβουλές και προσπαθεί να τις εφαρμόσει.

 Δεν πιστεύω ότι ο πολίτης που έχει χάσει την δουλειά του, που έχασε το σπίτι του, που είδε τον μισθό να γίνεται χαρτζιλίκι, που η προοπτική σύνταξης να είναι ανέκδοτο, που δεν έχει καμιά ελπίδα… αυτός ο πολίτης θα αρνηθεί να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν χρησιμοποίησε τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής ή του Δένδια για την κατάληψη στην βίλα Αμαλίας; Μην τρελαθούμε τώρα...

Απλά βλέπει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας δεν του προτείνει το διαφορετικό και δεν του δίνει ψήγματα ελπίδας για μια πραγματική αλλαγή των πραγμάτων. Βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί απλά το ανάχωμα του συστήματος. Για ποιο λόγο να τον στηρίξει;

 

Μικρός Φωκίων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα