ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Θεός ο Τραγάκης


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Με τον Θεό είπε πως μίλησε ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης. Αν πράγματι πιστεύει ότι μίλησε με τον Θεό θα πρέπει να τον δει κάποιος ψυχίατρος.

Αν πάλι λέει τον Σόιμπλε Θεό τότε θα πρέπει να τον δει κάποιος ψυχίατρος.

Όσο για τα επιχειρήματα του για το αποτελείωμα μας; Αντιγραφή από τα επιχειρήματα του Γιωργάκη του αντιεξουσιαστή. Θα μου πεις κοτζάμ καθηγητής είναι ο Γιωργάκης…

Όταν ο Γιωργάκης έλεγε ότι σώζει την χώρα καταστρέφοντας την κάποιοι έλεγαν ότι είναι χαζό το παιδί και δεν ήξερε τι κάνει. Τώρα που λέει ο Αντωνάκης ότι σώζει την χώρα καταστρέφοντας την γιατί δεν λέμε ότι είναι ηλίθιος;

Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι η καταστροφή της χώρας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η δολοφονία των πολιτών αυτής της χώρας δεν γίνεται λόγω βλακείας. Αλλά λόγω σχεδίου.

Τον χαρακτηρισμό των εκτελεστών του σχεδίου τον αφήνω σε εσάς. Μην κάνει καμιά παρέμβαση ο Λιάτσος και χάσω την σελίδα στην εφημερίδα…

Είχε ξεχάσει τα ξυλάκια στο σπίτι ο Τραγάκης και μπερδεύτηκε στην προσθαφαίρεση με τις ψήφους στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Κατά τα άλλα περιμένουμε από τέτοιους πολιτικούς να κάνουν πιο σύνθετες πράξεις (δηλαδή να πολλαπλασιάσουν και να διαιρέσουν) ώστε να καταλάβουν τι συμφέρει τον λαό και την χώρα…

Αλλά γιατί να κουράζονται; Αφού υπάρχει εκείνος ο καλός άνθρωπος, ο Τόμσεν, που τους δίνει σε σκονάκι τις σωστές επιλογές.

Κλασικός έλληνας


ψηφοφόρος ο Πύρρος Δήμας. Αφού έκανε την χειρότερη πολιτική επιλογή για την ψήφο του μετάνιωσε με μιας και ήθελε να κόψει το χέρι του…

Υπήρξε καταγγελία ότι κλούβια αυγά χτυπούσαν μετανάστες υπό τα βλέμματα της αστυνομίας. Είναι θέμα timing. Λίγο νωρίτερα τους μετανάστες τους χτυπούσε η αστυνομία υπό τα βλέμματα των κλούβιων αυγών.

Όσοι πασόκοι δεν ψηφίσουν τα μέτρα θα φύγουν από το ΠΑΣΟΚ. Ο Μπένι που δεν ψήφισε για τις αποκρατικοποιήσεις δεν έχει πρόβλημα. Ποτέ δεν ήταν ΠΑΣΟΚ.

Ωιμέ!!! Αυτό πραγματικά δεν το περίμενα. Καλύτερα να είχε πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας παρά να μας βρει τέτοιο κακό… μα να φύγει η Μαριλίζα από το ΠΑΣΟΚ;

Τι άλλο θα μας βρει Θεέ του Αντωνάκη; (Ο δικό μου Θεός δεν μου απαντάει οπότε τι να κάνω; Απευθύνομαι σε αλλότριους Θεούς).

Τι ΠΑΣΟΚ, τι συνείδηση…

 
Ο Μπένι αφού έσωσε την Ελλάδα συνεχίζει το πετυχημένο έργο του σώζοντας και το ΠΑΣΟΚ.
Άντε να τον πάρει ο Αντωνάκης στην ΝΔ να την σώσει και αυτή. Να σωθούμε και εμείς.

Αναγκάστηκα να δανειστώ ώστε να αγοράσω ένα χρηματοκιβώτιο. Μέσα έχω κρύψει  2 λίτρα πετρέλαιο και ένα μπουκαλάκι με νερό. Σε λίγο καιρό με αυτήν την περιουσία θα είμαι ο πλούσιος της γειτονιάς. Και θα ξεχρεώσω και το χρηματοκιβώτιο.

Ένα χρόνο πριν περιμέναμε την καθυστερημένη από το καλοκαίρι δόση ώστε να σωθεί η χώρα και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Φέτος περιμένουμε πάλι την καθυστερημένη από το καλοκαίρι δόση για να σωθεί η χώρα και να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.

Για να γλυτώσουμε από αυτό το μαρτύριο η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τους μισθούς και τις συντάξεις. Του χρόνου θα έχουμε μόνο να σώσουμε την χώρα.

Βέβαια  τα 31,5 δις θα πάνε στις τράπεζες και όχι στους μισθούς και τις συντάξεις. Αλλά αυτό είναι μια μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια.

Ο Βλάχος της ΝΔ είπε ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση. Αν θυμάμαι καλά και πέρυσι είχε ψηφίσει κατά συνείδηση μετά μετάνιωσε για την συνείδηση του και την αντάλλαξε με βουλευτική έδρα  και τώρα που μάλλον δεν θα ξαναδεί βουλευτική έδρα θυμήθηκε την συνείδηση του.

Με μια καλή έδρα ξεμπερδεύει ο Αντωνάκης με την συνείδηση του Βλάχου…

Μας έχουν βομβαρδίσει με τόσα μέτρα που πλέον έχουμε χάσει τον μπούσουλα. Ανάμεσα στο ξεπούλημα, την μείωση μισθών και συντάξεων, την ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων υπάρχει και η δολοφονία των ασθενών.

Πλέον ο γιατρός θα γράφει μόνο δραστική ουσία και ο φαρμακοποιός θα δίνει ότι πιο φθηνό κυκλοφορεί.

Αδιαφορώντας για την αποτελεσματικότητα, για την ποιότητα, για τις παρενέργειες, για τις συνθήκες παραγωγής… αδιαφορώντας για το εάν το φάρμακο θα γιατρέψει τον ασθενή ή θα είναι φαρμάκι που θα τον στείλει αδιάβαστο.

Αλλά θα έχουμε κάνει οικονομία… και θα είμαστε και στο ευρώ. Νεκροί, αλλά στο ευρώ.

 
Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα