ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Το κυνήγι της ιστορίας


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)
 
Όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα θα μεταταχτούν στα ΜΑΤ. Αν σκεφτεί κανείς ότι χρειάζεται από μια διμοιρία ο κάθε πολιτικός για να βγει στον δρόμο μπορεί κανείς να καταλάβει πόσους ματατζήδες χρειάζεται η δημοκρατία μας.
Βάλε τώρα και τον καθημερινό ξυλοδαρμό διάφορων κοινωνικών ομάδων και θα δεις ότι ο ματατζής είναι μια δουλειά που θα αντέξει στην κρίση.
 Στο κυνήγι πήραν τον Μπένι τον ομολογοφάγο. Επίσης στο κυνήγι πήραν τον Φούχτελ. Προφανώς είναι η περίοδος κυνηγιού σωτήρων.
 
 Το γεγονός πως κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το Πολυτεχνείο για να κάνουν πολιτική καριέρα βάζοντας το χεράκι τους στην καταστροφή της χώρας δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο.
 Και τα τανκς δεν είχαν κατέβει για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ξεχάστηκαν στους δρόμους.
 Και για να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τα πράγματα. Ο μοναδικός λαός που υπήρξε ποτέ στην γη είναι οι Έλληνες. Όλοι οι υπόλοιποι είναι απόγονοι των νεφελίμ. Ο πιο σπουδαίος Έλληνας ήταν ο Χίτλερ.
Οι πρόγονοι των αληθινών Ελλήνων ποτέ δεν ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με ανθρώπους από άλλους λαούς τουλάχιστον στα τελευταία 3000 χρόνια. Ούτε καν οι απόγονοι του Χίτλερ.
 
Και στον 2ο  παγκόσμιο πόλεμο δεν είχαμε εβραίους νεκρούς. Άντε να μάθουμε λιγάκι ιστορία…
 Πάντως είναι λάθος αυτό που λένε ότι μετά την χούντα ήρθε η δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία ήρθε. Και
μετά η Πασοκοκρατία.
 
Επίσης διαφωνώ με αυτούς που έχουν βολευτεί με το σύστημα και λένε ότι η δημοκρατία που έχουμε είναι το καλύτερο πολίτευμα.
 
Δεν έχουμε δημοκρατία. Έχουμε πελατειακή ολιγαρχία. Η δημοκρατία, και μάλιστα η άμεση, είναι πράγματι το καλύτερο πολίτευμα από αυτά που γνωρίζουμε.
 
Πάντα βέβαια κινδυνεύεις από μια πλειοψηφία βλακείας αλλά τέλος πάντων έχεις να κάνεις με πλειοψηφία. Όχι με μειοψηφία.
 
Η Αλέκα τι ζόρι τραβάει αν έρθει το λόμπι της δραχμής για να αντικαταστήσει το λόμπι των μνημονίων; Καπιταλισμό δεν θα έχουμε πάλι; Στο είδος του λόμπι ζορίζεται;
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται τόσο ΠΑΣΟΚ που δεν χρειάζεται να κάνεις λεκτικές ακροβασίες για να το ξεγυμνώσεις. Αρκεί να αναδείξει κανείς την μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα από το 4% της αριστεράς στο 26% της πρετεντέρειας λογικής.
 
 
Κινέζικες λύσεις
 
Δεν θα έρθουν νέα μέτρα. Απλά έχουμε κάπου στα 6 δις χρωστούμενα και καμιά 20αριά δις που θα δώσουμε για να μας την επιμηκύνουν. Την περίοδο προσαρμογής στα γερμανικά όρια.
 
Επίσης για την καλύτερη σωτηρία μας θα έχουμε την κουβελική ρήτρα όπου κάθε μήνα θα έχουμε περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, επιδόματα…
 
Να λες πάλι καλά που τελείωσε η διαπραγμάτευση γιατί από τα 11 δις ξεκινήσαμε στα 19 φτάσαμε και με υπόλοιπο άλλα 6…
 
Στο επόμενο πακέτο ας δεχθεί η κυβέρνηση με μιας αυτό που θα θέλει η τρόικα και ας αφήσει κατά μέρος την διαπραγμάτευση, τα 18 σημεία, τις 6 παραγράφους, τις ροζ υπεύθυνες γραμμές και άλλα τέτοια αγκάθια που προστίθενται στο αγγούρι.
 
Το πρώτο θετικό δείγμα της ανάπτυξης ήρθε. Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν ραγδαίως.
 
Ο Σόιμπλε είπε ότι πρέπει να πάρουν μία απόφαση που θα δίνει λύση στην Ελλάδα, για λίγο καιρό.
 
Δηλαδή, σκασίλα του για πραγματική λύση, ο καιρός να περνάει, οι γερμανικές εκλογές να γίνουν, οι τόκοι να τρέχουν…
 
Επιτέλους απολύονται και δημόσιοι. Είχα αρχίσει να νιώθω μοναξιά έχοντας ως παρέα άλλους 1.150.000 ανέργους…
 
Μόλις έμαθα το νέο παρήγγειλα δυο πίτες με γύρο.  Ελπίζω να έρθουν γρήγορα τα λεφτά για να ξεχρεώσω το σουβλατζίδικο. Αντώνη, από 4400 ευρώ δεν μας πέφτει σε κάθε Έλληνα;
 
Τι εννοείς δεν κατάλαβα καλά; Τι σημαίνει ότι δεν θα μου δώσουν τα λεφτά αλλά τα χρεώνομαι εγώ για να τα δώσουμε πίσω στους δανειστές αφού πρώτα περάσουν από τις μαύρες τρύπες των τραπεζών;
 
Εννοείς ότι πάλι σώθηκα;
 
Ο νέος ηγέτης της Κίνας είπε ότι θα φτιάξει σοσιαλισμό made in china. Πολύ γρήγορα θα μας χαλάσει αυτός ο σοσιαλισμός.
Αλήθεια, το ΠΑΣΟΚ από την Κίνα είχε πάρει τον σοσιαλισμό;
  
 Τελικα θα παρουμε τρεις δοσεις μαζι... αυτη η χωρα θα πεθανει απο υπερβολικη δοση...

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα