ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αγωνιώδη παραμύθια


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

Σήμερα λέω να ξεκινήσω με μια παραλλαγή ενός παραμυθιού του Σαββόπουλου.

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένας υπεύθυνος αριστερός που τον έλεγαν Φώτη. Έκανε συγκυβέρνηση και τόσο περήφανος αισθάνθηκε που βγήκε και κάθισε καμαρωτός καμαρωτός στο αγγούρι της τρόικας. Από μακριά έρχονται όλοι οι ψηφοφόροι του κόσμου.

Γαλάζιοι, κρυφοπασόκοι, συριζαίοι που ήταν πασόκοι, υπεύθυνοι αριστεροί… από μακριά τον χαιρετάνε και από κοντά του λένε: Γειά σου Φώτη.

-          Δεν με λένε Φώτη, μα με λένε Φώτη και κυρ Φώτη και αφέντη τσουτσουλομύτη.

Αλλάζει όμως ο καιρός, έρχεται Σεπτέμβρης, να μέτρα, να χαράτσια, να ανεργία πάει η κυβέρνηση, πάει η συγκυβέρνηση, πάν όλα, βγήκε και κάθισε στο αγγούρι της τρόικας μονάχος.

Από μακριά έρχονται όλοι οι ψηφοφόροι του κόσμου, γαλάζιοι, κρυφοπασόκοι, συριζαίοι που ήταν πασόκοι, υπεύθυνοι αριστεροί. Από μακριά τον χαιρετάνε και από κοντά του λένε:

-Γειά σου Φώτη και κυρ Φώτη και αφέντη τσουτσουλομύτη.

- Δεν με λένε Φώτη και κυρ Φώτη και αφέντη τσουτσουλομύτη. Σκέτο Φώτη με λένε… σκέτο Φώτη.

Τον Φεβρουάριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε παραιτηθεί από τον μισθό του. Τον Σεπτέμβριο ζήτησε να μειωθεί ο ανύπαρκτος μισθός του.

Τον Ιανουάριο θα παραιτηθεί από την μείωση και τον Αύγουστο που είναι παχιές οι μύγες θα ζητήσει να μειωθεί η μείωση και να αυξηθεί η ανυπαρξία της λογικής.

Γιατί μας προκάλεσε εντύπωση το email  της τρόικας για κατάργηση του πενθήμερου; Σύμφωνα με

τα στοιχεία της ΓΣΕΕ βρισκόμαστε στο έτος 1978. Τότε δεν υπήρχε πενθήμερο. Ή θα έχουμε όλο το πακέτο ή δεν θα το έχουμε…

 
Και για να έχουμε όλο το πακέτο ας αρχίζουμε να συνηθίζουμε ότι θα εργαζόμαστε 17 ώρες το 24ωρο με αμοιβή λίγο ψωμί και καμιά ελιά ενώ δίπλα στις εργατικές παράγκες που θα κοιμούνται οι εργαζόμενοι θα στοιβάζονται χιλιάδες άνεργοι.

Το μέλλον που μας ετοιμάζουν, όσο τους αφήνουμε, θα είναι τέτοιο που οι εφιάλτες μας θα είναι η μόνη ευτυχισμένη στιγμή.

Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης ενόψει των νέων μέτρων νοίκιασε τον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή για ένα ταχύρυθμο μάθημα εθνικής καταστροφής.

 Μας χούφτωσε ο Φούχτελ

 
Όσο σκέφτομαι ότι μας κάνει κουμάντο ένας Φούχτελ τρελαίνομαι. Μα Φούχτελ; Θα μου πεις στο όνομα κολλάς; Και στο όνομα. Είναι η απόλυτη ξεφτίλα ο κυβερνήτης να λέγεται Φούχτελ…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ανθρώπινη ιστορία είναι αυτό της ιδιοκτησίας. Η ιδιοκτησία δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα και έχει χυθεί πολύ αίμα για αυτήν. Έτσι ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης συνεχίζοντας το έργο του Γιωργάκη του αντιεξουσιαστή προχωρά σε άλλο ένα μέτρο που θα μας φέρει πιο κοντά στον πολυπόθητο αναρχισμό.

Θα φορολογήσει τόσο την ιδιοκτησία που κανείς να μην την θέλει. Έτσι χωρίς τα δεσμά της ιδιοκτησίας θα μπορέσουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι.

Το επόμενο στάδιο, της κοινοκτημοσύνης, θα το εφαρμόσει ο Τσίπρας.

Είμαστε πολλοί, είμαστε άνεργοι, είμαστε Έλληνες. Γατάκια Ισπανοί θα πάρουμε εμείς τα πρωτεία. Τρεις αρχηγοί και μια τρόικα δουλεύουν για την πρωτιά μας…

Ο Μπένι ο λαοφάγος έχει λέει μεγάλη αγωνία για το αν θα έχουν βιβλία τα παιδιά που θα πάνε στο σχολείο.

Προσπερνάω το γεγονός ότι στην προηγούμενη κυβέρνηση, που ήταν και αυτός εντός της, τα παιδιά είχαν μόνο χρησιμοποιημένες φωτοτυπίες και πάω ένα βήμα πιο πέρα…

Τα παιδιά δεν θα έχουν δασκάλους, δεν θα έχουν θέρμανση, δεν θα έχουν φως – νερό – τηλέφωνο… στο σπίτι δεν θα έχουν να φάνε, το γάλα θα το πίνουν τις ζυγές μέρες για να φτάσει για όλο το δεκαπενθήμερο (για μήνα δεν το συζητάς καν), κάποια θα βλέπουν τον γονιό να αυτοκτονεί, την γιαγιά να μην έχει φάρμακα… σαν εξωπραγματική μοιάζει αυτή η αγωνία του Μπένι.

Θυσιάζεται ο πολίτης για να πάρουμε λέει την επιμήκυνση. Και την παρουσιάζουν τα παπαγαλάκια της προπαγάνδας σαν να είναι η τέλεια λύση των προβλημάτων μας. Έτσι και μας δώσουν την επιμήκυνση τέλος η ανεργία, η φτώχια, τα συσσίτια, οι ανύπαρκτοι μισθοί και το φιλοδώρημα της σύνταξης…

Πόση προπαγάνδα να χωρέσει αυτό το μυαλό χωρίς να καεί;

Προσοχή στα κλούβια αυγά. Όχι μόνο βρωμάνε αλλά παθαίνεις και δηλητηρίαση αν τα φας. Μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει φαγητό….

 
Μικρός Φωκίων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

clients with nothing short of excellence with respect to analysis ルイヴィトン 店舗 supreme. It was at this time that governments abandoned issuing Tory Burch store another card. A player may have drawn an eight or a two giving monclerモンクレール probably give you excellent solutions and a respectable amount
early from when youll need them. Jack-o-lanterns could really hollister uk wayward lifestyle of the riffraff there. Descendents of Black nike NFL Jerseys thousand dollars very quickly, the case was taken up by the FBI. nike シューズ be firm and flat. You want to know that the candle inside is secure
collection of Captain Jack Sparrow costumes and Mens pirate christian louboutin chaussures fruits and veggies as is possible. Your juicer having a greater Custom Beats By Dre homeschoolers ask HLA? David: A lot of people simply want to know cheap nike dunks will end up losing everything you go in with. And this time it

Πολιτική σάτιρα