ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ρεαλιστικοί γλείφτες


Κάποιοι πολιτικοί παίρνουν αυτό που θέλουν για την χώρα τους. Κάποιοι άλλοι παίρνουν ότι τους δίνουν…

Άμα είσαι Ιταλός και λες στην Μέρκελ ή λύνουμε το πρόβλημα ή πάμε όλοι μαζί στην κόλαση λέγεται πολιτική νίκη. Αν είσαι Έλληνας και σκέφτεσαι να πεις κάτι ανάλογο στην Μέρκελ τότε λέγεσαι εκβιαστής και δεν κάνεις ρεαλιστική πολιτική.

Όπου ρεαλιστική πολιτική είναι αυτή που κάνεις πάντα ότι σου λένε οι άλλοι…

Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης έχοντας ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο σε μεγάλο βαθμό εκφράζει την επιθυμία για αλλαγές στο μνημόνιο και σε έναν άλλο βαθμό την επιθυμία να στείλουμε στο διάολο το μνημόνιο πήρε το στυλό του και ξεκίνησε τον αγώνα.

Με καλλιγραφικά γράμματα για άλλη μια φορά απέδειξε ότι η κωλοτούμπα είναι το αγαπημένο του άθλημα.

Η πληροφορία ότι μόλις η Μέρκελ άνοιξε την επιστολή που της παρέδωσε ο κομιστής Παπούλιας άρχισαν να τρέχουν σάλια δεν έχει επιβεβαιωθεί και πιθανόν να είναι μια ανθελληνική προβοκάτσια.

Από την άλλη έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος προσπαθεί να μάθει το παιχνίδι της ρεαλιστικής πολιτικής…
 
Οπότε είναι
απόλυτα ρεαλιστικό να φάει τα μούτρα του.
 
Με την απόφαση της συνόδου κορυφής το ευρώ την σκαπουλάρισε για κάποιους μήνες. Θα ήταν λιγάκι δύσκολο αυγουστιάτικα να ψαχνόμαστε για το ποιο θα ήταν το νόμισμα συναλλαγής με τους ευρωπαίους τουρίστες.

Έρχεται επιτέλους η τρόικα. Μας έλειψαν τα παιδιά. Είχαμε αρχίσει να έχουμε σύνδρομο στέρησης.

Ποιος θα την κάνει πρώτος από την κυβέρνηση εθνικής καταστροφής; Το ότι απέμεινε από μένα κλάψε ΠΑΣΟΚ ή από το κουβελόκομμα που για ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε και ΛΑΟΣ κατέληξε;

Κόντρα Μπένι και Πάγκαλου. Αγώνας βαρέων βαρών. Πλέον το ΠΑΣΟΚ είναι τόσο μικρό που δεν χωράνε δύο εύσωμοι στο ίδιο κόμμα.

Αναζητείται κόμμα που υποτίθεται προασπίζει τα λαϊκά συμφέροντα για να βγάλει ανακοίνωση όπου θα μας πληροφορεί ότι έχουμε πόλεμο.

Ο κουρασμένος σηκώθηκε όρθιος για να χειροκροτήσει τον Μεϊμαράκη που έγινε πρόεδρος της βουλής. Πρέπει να ήταν η πιο κοπιαστική κίνηση που έχει κάνει την τελευταία δεκαετία.

Με εκείνη την εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο τι θα γίνει; Ότι και με την απαγκίστρωση από το μνημόνιο…

Το επιχείρημα που περνάει η προπαγάνδα για την άνευ όρων παράδοση της χώρας και των πολιτών στις ορέξεις της τρόικας είναι ότι η Ιταλία και η Ισπανία έχουν παραγωγική δύναμη ενώ η Ελλάδα είναι απλά ένα μπάχαλο.

Όμως δεν παίρνουν υπόψη τους καθόλου την περίπτωση η έξοδος της Ελλάδας από την ΕΕ και το Ευρώ να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Αυτές οι περίεργες αγορές πως θα αντιδρούσαν σε μια τέτοια περίπτωση;

Κοίτα να δεις που τελικά θα φτάσουμε στο σημείο, όχι να απειλήσουμε με φυγή από το ευρώ αλλά να φύγουμε, μόνο που θα το κάνουμε τόσο αργά, και αφού μας το επιβάλλουν, που η Ευρώπη θα έχει δημιουργήσει τα αντισώματα για να σωθεί.

Και τελικά θα λέμε ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστράφηκε αλλά έδωσε τον χρόνο στην Ευρώπη να σωθεί.

Έτσι είναι… εμείς είμαστε υπεράνω.

Κάθε μέρα άνθρωποι απελπισμένοι αυτοκτονούν. Τέτοιο ευρώ, τέτοια ρεαλιστική πολιτική, τέτοια προοπτική δεν την θέλω.

Κάποτε θα στρώσουν τα πράγματα. Μόνο που οι μισοί Έλληνες δεν θα μπορούν να δουν την αλλαγή. Θα έχουν αυτοκτονήσει ή θα έχουν πεθάνει από έλλειψη φαρμάκων ή από αδυναμία να επιβιώσουν.

Αυτό βέβαια δεν απασχολεί τους πολιτικούς μας. Εκείνοι έχουν τόσα χρήματα που ακόμα και τα εγγόνια τους θα έχουν αντέξει μέχρι να έρθουν οι καλύτερες μέρες.

Μικρός Φωκίων






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα