ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Χαρείτε, έχουμε κυβέρνηση


Τρομοκρατημένη η Μέρκελ συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με την τρόικα εξωτερικού για να δει πως θα αντιμετωπίσει τις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα εσωτερικού.

Τους δύο από τους τρεις μπορεί να τους αντιμετωπίσει. Στον Μπένι θα βάλει καμιά παγκάλεια σαλάτα (από αυτές που παχαίνουν), στον Σφουγγαράκη θα δώσει λευκές κόλλες για να ζωγραφίζει την υπογραφή του αλλά με τον υπεύθυνο Πασοκοφώτη δεν ξέρει τι να κάνει…

Πώς να τον αναγκάσει να μην ανοίξει το στόμα του; Αρκούν πέντε λεπτάκια και ο συνομιλητής του έχει βγει νοκ άουτ.

Ενώ στις προηγούμενες εκλογές ήταν ανεπίτρεπτο και εθνικά επιζήμιο να μην συμμετέχει το δεύτερο κόμμα σε μια μνημονιακή κυβέρνηση (άσχετα με την διαφωνία του στην πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθηθεί) στις τρέχουσες εκλογές θεωρήσαμε ότι σωστά το δεύτερο κόμμα επέλεξε να είναι στην αντιπολίτευση και όχι στην συγκυβέρνηση.

Άμα έχουμε σωστά επιχειρήματα πώς να αλλάξουμε άποψη; Βέβαια τις δύο αντικρουόμενες απόψεις τις έλεγαν οι ίδιοι πολιτικοί και τα ίδια δημοσιογραφικά παπαγαλάκια προπαγάνδας.

Είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαφορετικές θέσεις που έχουν οι συνιστώσες τους.
 
Αφού πυροβόλησαν


την χώρα τραυματίζοντας την σοβαρά έρχεται η στιγμή για την χαριστική βολή. Αλλά θα το κάνουν με δόσεις. Μια σφαίρα στο ένα πόδι, μια στο άλλο, μια στο χέρι και μετά στο κεφάλι…

Αυτό λέγεται επιμήκυνση στον χρόνο επίτευξης των όρων του μνημονίου… που θα είναι και η μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης της Νέας Φωτοντοροπασοκρατίας.

Εξάλλου το λέγαμε και προεκλογικά. Αυτό που θα πετύχει η περίφημη διαπραγμάτευση (που θα είναι και η μόνη πραγματική που θα έχει γίνει, όπως θα μας πούνε) θα είναι αυτά που έχει ήδη αποφασίσει η τρόικα να μας δώσει… δηλαδή μια επιμήκυνση χρόνου και τίποτα μικροαλλαγούλες για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια το ελληνικό σκέλος της τρόικας που θα παριστάνει την κυβέρνηση.

Α! θα μας δώσουν για άλλη μια φορά και τα χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Ευτυχώς που μείναμε στο ευρώ. Μπορούμε πλέον να πεινάσουμε ή να πεθάνουμε με ευρωπαϊκή γκλαμουριά…

Για κάποιες ώρες έπαιζε το όνομα του Κυριάκου της οικογένειας για το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το κατάλληλο υπουργείο στο κατάλληλο πρόσωπο. Που είναι ένα με το περιβάλλον. Του Μητσοτάκη.

Εντέλει τον έφαγαν οι πασοκικές κλίκες…

Όταν ο πασοκοφώτης έλεγε ότι θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με προοδευτικό προσανατολισμό εννοούσε τον Στυλιανίδη, τον Τζαβάρα, τον Παναγιωτόπουλο και τον Χαρακόπουλο;

Ο δικομματισμός πέθανε. Έγινε μονοκομματισμός με τρία κόμματα.

Τελικά ο ελληνικός λαός είναι πολύ μαζόχας. Και τώρα δεν μπορεί να πει με ξεγέλασαν, δεν ήξερα, άλλα έλεγαν κλπ

Για έξι μήνες η Νέα Πασοκρατία κυβέρνησε και είδαμε ποια πολιτική στηρίζει και εφαρμόζει.

Θα ξεγελαστείς μαζόχα ψηφοφόρε για λίγο με τις χάντρες που θα σου πουλήσουν για  μεταξωτές κορδέλες (κάτι επιμηκύνσεις και κάτι ΕΣΠΑ) αλλά τελικά την καταστροφή δεν την γλυτώνουμε.

Και θα δικαιώσεις τον Πάγκαλο που λέει ότι δεν φταίνε οι πολιτικοί, εσύ τους ψήφισες.

Γερή κράση ο επίτιμος. Πρωθυπουργός ο σφουγγαράκης και τα παιδιά του να τον στηρίζουν…

Στην προηγούμενη κυβέρνηση η ΝΔ συγκυβερνούσε αντιπολιτευόμενη. Στην τωρινή τον ρόλο της αντιπολιτευόμενης συγκυβέρνησης το ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Αυτά τα κόμματα μια ζωή στην εναλλαγή ρόλων και εξουσίας…

Γιατί ο Σαμαράς έτρεξε να ορκιστεί μόνος του; Του φάνηκε τόσο εξωπραγματικό το να είναι πρωθυπουργός που πήγε να ορκιστεί πριν ξυπνήσει και δει στην θέση του την Ντόρα.

Το προεκλογικό διάλλειμα τελείωσε. Τα κεφάλια μέσα τώρα… το μνημόνιο είναι εδώ ενωμένο δυνατό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει λέει αντιπολίτευση του 26% και όχι του 4%. Δηλαδή θα γίνει ΠΑΣΟΚ αλλά όχι του 42%. Εκτός και αν εννοεί ότι επιτέλους θα αντιδράσει με την δυναμικότητα που χρειάζεται για να ανατραπούν οι μνημονιακοί…
 
Χλωμό το βλέπω. Οι πολιτικοί μας έχουν ποτιστεί με την νοοτροπία ότι για να κυβερνήσουν είναι απαραίτητη η προσαρμογή τους στην πρετεντέρεια λογική και η υποταγή τους σε ξένες δυνάμεις.
 

Μικρός Φωκίων

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλώνοντας πάντα πιστός στην ανάγνωση των όσων γράφεις, θέλω να ρωτήσω.
Πιστεύεις ότι αυτή η βουλή και αυτή η κυβέρνηση θα έχουν μακροημέρευση;

mikros fokion είπε...

@κλεισθενη
εξαρταται με το τι εννοεις μακροημερευση. να βγαλει το χρονικο στοχο που εχει βαλει, την διετια δηλαδη, δεν το βλεπω. Επισης ειναι δυσκολο να σβησει και το πρωτο κερακι. καθε μερα που περναει τα πραγματα χειροτερευουν... με λιγο παραμυθι θα βγει το καλοκαιρι αλλα με νεα μετρα που θα ερθουν και με την αρνητικη αποδοση αυτων που ηδη ισχυουν το φθινοπωρο θα ειναι θερμο... ακομα, οπως ειδαμε στις εκλογες οι μισοι πολιτες στηριζουν ακομα τα μνημονιακα κομματα....
με δυο λογια, νομιζω οτι δεν θα αντεξει πολυ, βλεπω τον πασοκοφωτη να ακολουθει πιστα την πορεια του Μαυροτζαφερη... συμμετοχη και μετα εξοδος μπας και σωθει που δεν θα σωθει...

panagiotis είπε...

Πραγματικα θα ηθελα την γνωμη σχετικα με αυτο που προοθουν τελευταια για την οικονομικη ενοποιηση της ευρωπαικης ενωσης. Την βλεπεις ευφικτη. Πως ειναι δυνατον να γινει κατι τετοιο οταν ο βασικος μισθος στην Γερμανια ειναι 1500 στην Ελλαδα 500 στην Ισπανια 400 στην αυστρια 900. Μηπως πρωτα θα πρεπει να σταθεροποιηθει η οικονομια καθε χωρας αναλογα με τον πλυθησμο της για να συγκληνουν και ως προς τον βασικο μισθο τους ολες αυτες οι χωρες? Εγω τουλαχιστον αυτο δεν το βλεπω εφυκτο αυτην την χρονικη στιγμη.

mikros fokion είπε...

@panagioti
ειναι σχεδον απιθανο να υπαρχει οικομονικη ενοποιηση της εε, τουλαχιστον με την εννοια των συμφεροντων των αδυναμων (ειτε κρατων, ειτε πολιτων). προσπαθουν με καθε τροπο να σωσουν ενα εκ γεννετης προβληματικο νομισμα και δεν ξερω τελικα τι θα καταφερουν. παντως νομιζω οτι θα εφαρμοστει το σχεδιο, σε πρωτη φαση τουλαχιστον, της ευρωπης δυο ταχυτητων.
απο εκει και περα, μη εχοντας οικονομικες γνωσεις, δεν μπορω να εχω μια "επιστημονικη" γνωση. Με την απλη λογικη διακρινω μεγαλες διαφορες αναμεσα στα κρατη και τις οικονομιες τους και μια ενοποιηση πραγματικη θα θιξει τους ισχυρους (φανταζομαι) οποτε δεν θα το επιδιωξουν. εκτος και αν ενοποιηση εννοιουμε μια πανευρωπαικη λιτοτητα με ενα κεντρο αποφασεων...

Πολιτική σάτιρα