ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Αξιόπιστες κωλοτούμπες


Ο Μαυροτζαφέρης ήθελε να χωθεί στην πολυκατοικία αλλά όχι σε θέση θυρωρού. Κράτησε λοιπόν την γκαρσονιέρα πέριξ της πολυκατοικίας ώστε να συνεχίσει να παίρνει την επιδότηση.

Κατά τα άλλα τα στελέχη του που δεν ικανοποιούνται με την επιδότηση στο δημοσκοπικό κόμμα πάνε προς τον σφουγγαράκη ελπίζοντας ότι θα συνεχίσουν να τρώνε το βουλευτικό τους παντεσπάνι.

Θα μου πεις δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ιδεολογικοί οι λόγοι αλλαγής κόμματος; Όταν μέχρι πρότινος τον αντιμετώπιζαν ως προδότη χρειάζεται ένα λογικό ή μάλλον παράλογο άλμα για να τον στηρίξουν.

Σε ανάλογη θέση είναι και η κόρη του επίτιμου. Πιστή στις αρχές της ακολουθεί μια σταθερή πορεία. Θα συμπορευτεί με τον επικίνδυνο σφουγγαράκη. Πάντα για το καλό της χώρας.

Σε αρκετά σημεία οι επιλογές της έχουν κάποια κοινά σημεία με του Μπένι του μισθοφάγου. Όπως ο Μπένι από τότε που έχασε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ από τον αντιεξουσιαστή περίμενε την στιγμή που θα τον πετάξει από την καρέκλα, έτσι και η κόρη του επίτιμου μυρίστηκε καρέκλα και επιστρέφει.

Αλλά όπως ο Μπένι περίμενε ότι θα παραλάβει κόμμα και παρέλαβε απόκομμα το ίδιο θα συμβεί και με την Ντόρα Κούβελου – Μπακογιάννη – Μητσοτάκη.

Για τον Σφουγγαράκη τι να πει κανείς… πλέον η αξιοπιστία του είναι στανταράκι. Είναι να μην πει κάτι. Περίμενε την επόμενη στιγμή με μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα θα κάνει το αντίθετο.

Ο Μπένι ο μισθοφάγος, πονηρά σκεπτόμενος, προσπαθεί να μην πολυακούγεται. Μπας και τον ξεχάσει κανείς και κατά λάθος τον ψηφίσει.
 
Τα μικρά κόμματα πάντα ζητάνε να γίνει τηλεοπτική μονομαχία των αρχηγών. Οπότε δεν είναι περίεργο που ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης ζήτησε ντιμπέιτ με τον Τσίπρα.
 
Η Νέα Πασοκρατία προσπάθησε


να κάνει εκλογές με όσο το δυνατόν μικρότερη προεκλογική περίοδο. Γι΄ αυτό και οι προηγούμενες εκλογές προκηρύχτηκαν  την Μεγάλη Τετάρτη. Τελικά την πάτησαν Η προεκλογική περίοδος θα κρατήσει τον τριπλάσιο χρόνο από αυτό που  ήθελαν.
 
Κιλτίδης. Ο πολιτικός που αλλάζει πιο συχνά κόμμα από ότι αλλάζει πουκάμισο. ΝΔ – ανεξάρτητος- ΔΗΣΥ – ΛΑΟΣ – ΝΔ.

Το επόμενο δευτερόλεπτο θα πάει στην Δράση. Το επόμενο δευτερόλεπτο θα πάει στην Δημιουργία Ξανά. Το επόμενο δευτερόλεπτο θα πάει ξανά στο ΛΑΟΣ. Το επόμενο δευτερόλεπτο θα πάει στο κόμμα που θα του προσφέρει βουλευτική έδρα.
 
Το ΚΚΕ φαίνεται να χάνει ψηφοφόρους σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις. Μάλλον κάποιοι δεν πιστεύουν ότι η Δευτέρα παρουσία θα γίνει σύντομα.

Στις προηγούμενες εκλογές η Μέρκελ δεν έβγαλε άχνα. Είχε πειστεί από την Νέα Πασοκρατία ότι τελικά θα υπάρχει η συνηθισμένη συσπείρωση και θα συνεχίσουν να κυβερνούν σώζοντας μας. Και για 2 έδρες, είναι η αλήθεια, δεν το κατάφεραν.

Τώρα που υπάρχει ο κίνδυνος να μην είναι στην κυβέρνηση αυτοί που έχουν δεσμευτεί και με υπογραφές αρχίζει η τρομοκρατία.

Για να έχουν λυσσάξει όλοι στην Ευρώπη σημαίνει ότι έχουν πολλά να χάσουν σε περίπτωση που υπάρξει μια κυβέρνηση που δεν θα ακολουθήσει το μνημόνιο. Να το έχουμε και αυτό κατά νου…

Πρώτος εγώ μίλησα για ευρωομόλογο, είπε ο σφουγγαράκης. Ναι, πρώτος μίλησε. Μετά τον Μίμη Ανδρουλάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ, και κάποιους χιλιάδες άλλους.

Η Ντόρα η εξερευνήτρια αφού εξερεύνησε τον σκοτεινό χώρο της πολιτικής ανυπαρξίας βρήκε τον σφουγγαράκη και θα παίξουν παρέα στην νέα σειρά κόμικ «Είμαστε αξιόπιστοι και όλα τα κάνουμε για την χώρα».

Αξίζει για πολιτικός και ο Τζήμερος μιας και είναι και αυτός αξιόπιστος. Συνεργάστηκε με τον Μάνο, καθώς ο Μάνος δεν θεωρείται πολιτικός.  Είναι απλά ένας νέος πολίτης που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά μόλις πριν λίγες μέρες.

Όταν οι ευρωπαίοι και οι εντός της χώρας μας υποταχτικοί τους λένε ότι αυτές οι εκλογές θα έχουν ρόλο δημοψηφίσματος για το αν θέλουμε να είμαστε εντός ή εκτός ευρώ εννοούν ότι θα αθροιστούν τα ποσοστά όλων των κομμάτων και θα συγκριθούν με τα ποσοστά του ΚΚΕ που είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που λέει να βγούμε από το ευρώ;

Εδώ και ένα μήνα δεν έχει ανακοινωθεί ούτε ένα νέο μέτρο. Νομίζω ότι ο σοφός λαός θα φροντίσει ώστε να μην βγει κυβέρνηση ούτε τώρα. Μπας και την βγάλουμε καθαρή το καλοκαίρι.

Αλλά μην χαίρεστε. Μπορεί να μην έχουμε νέα μέτρα αλλά  αυτά που μας έχει πάρει η Νέα Πασοκρατία φτάνουν και περισσεύουν για να μας συνθλίψουν.

Μικρός Φωκίων




1 σχόλιο:

manos είπε...

ola ta skata mazi....sti nea Pol-an..

Πολιτική σάτιρα