ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Η σοφία αναζητείται


Πειραματόζωα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων έγιναν οι Έλληνες. Το είπε ο αντιμνημονιακός και αντιεξουσιαστής Γιωργάκης.

Στην επόμενη φάση θα καταγγείλει τον εαυτό του και θα ζητήσει από την επόμενη βουλή να πάνε στο ειδικό δικαστήριο ή ακόμα καλύτερα σε λαϊκό δικαστήριο όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι βουλευτές που στήριξαν αυτό το πείραμα.

Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης κάνει ότι μπορεί ώστε να κρυφτεί από τον λαό. Μιλάει μόνο σε κομματικά στελέχη και δεν δέχθηκε ούτε να πάει σε ντιμπέιτ, ούτε να τον περιλάβουν οι πολίτες στον enikos του Χατζηνικολάου.

Προφανώς έχει μεγάλη πίστη στις απόψεις του, είναι σίγουρος ότι έχει κάνει το σωστό, δεν λέει προεκλογικές αρλούμπες και έχει το θάρρος να έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες για να τους πείσει για τα δίκια του.

Απεργία πείνας κάνει η πολιτική κρατούμενη Βίκυ Σταμάτη. Ο Μάκαρος κάνει απεργία πούρου.

Η Βίκυ και ο Μάκαρος θα ετοιμάσουν μια νέα επαναστατική οργάνωση που θα παλεύει για τα δίκαια των λαμόγιων.

Η Αλέκα το έχει ρίξει στα αντιβιοτικά. Κατά λάθος την ακούμπησε ένας ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και φοβήθηκε μην κολλήσει τίποτα.

Ο Μπένι θέλει να σφίξει στην αγκαλιά του τον υπεύθυνο αριστερό. Θα πάει ο Φώτης; Ή θα επιλέξει να είναι η εναλλακτική στις επόμενες εκλογές (που δεν θα αργήσουν…);

Να ξέρει πάντως ο υπεύθυνος αριστερός ότι όποιος πάει στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ πνίγεται… τόση αγάπη δεν αντέχεται. Ας ρωτήσει και τον Μαυροτζαφέρη και τον Σφουγγαράκη.

Η αλήθεια είναι ότι ο υπεύθυνος αριστερός δεν λέει τίποτα διαφορετικό από ότι λέει η Νεαπασοκρατία… ισοδύναμα μέτρα, διαπραγμάτευση και κάποτε να βγούμε από το μνημόνιο (ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι).

Αν το δούμε με βάση τους αριθμούς οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το αργότερο σε ένα χρόνο. Ο Σημίτης κυβέρνησε 8 χρόνια. Ο Κωστάκης 5,5 χρόνια. Ο Γιωργάκης με την βοήθεια του Μπενοσφουγγαράκη 2,5 χρόνια. Οπότε ο επόμενος θα κυβερνήσει το πολύ 1 χρόνο.

Στην βουλή υπάρχουν 300 μ@λ@κες, είπε ο ένας από αυτούς, ο Ψαριανός. Και μας ζητούν να τους ψηφίσουμε. Το αν το

δείγμα της βουλής ανταποκρίνεται στο σύνολο των πολιτών, δηλαδή αν η βουλή είναι απλά ο καθρέφτης μας, θα το δούμε την Κυριακή.

Γιατί υποψιάζομαι ότι εκτός βουλής υπάρχουν χιλιάδες μ@λ@κες που θα ψηφίσουν όμοιους τους.

Να μείνουμε στην Ε.Ε και στο Ευρώ. Ευρώ, για όσους το έχουν ξεχάσει, είναι ένα νόμισμα. Κυκλοφορεί και σε χαρτονομίσματα, των 10, 20, 50, 100, 200, 500 ευρώ.
Μπορεί κάποιος να τα δει σε φωτογραφίες στο internet.

Πλέον οι μισθωτοί θα πληρώνονται με 500ευρω. Θα το παίρνουν μια φορά τον χρόνο.

Να ποινικοποιηθεί το σεξ χωρίς προφυλακτικό με τις ιερόδουλες, είπε ο κλαψιάρης Ανδρέας. Μήπως να ξεκινούσαμε από την ποινικοποίηση του βιασμού των πολιτών χωρίς προφυλακτικό από την Νεαπασοκρατία;

 Πάντως  όλα τα μέχρι τώρα κοινοβουλευτικά  κόμματα σχετικά με το χρέος και την Ευρώπη τα λένε μασημένα. Από ισοδύναμα μέτρα, μέχρι διαπραγμάτευση. Και κάπου στο μέλλον θα έρθει και η έξοδος μας από τα μνημόνια. Λίγο πριν ή λίγο μετά την επανάσταση του ΚΚΕ.

Για όσους σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν πείθονται (γιατί άραγε;) υπάρχει ένα επιχείρημα που θα τους κάνει να επιλέξουν αυτό το κόμμα. Το επιχείρημα είναι το εξής:

Δελτίο προπαγάνδας στο MEGA και ο Πρετεντέρης να απευθύνεται στον Τσίπρα προσφωνώντας τον «κύριε πρωθυπουργέ»!!!

Μπούμερανγκ είναι για την Νεαπασοκρατία η εμφάνιση υποψηφίων τους στην τηλεόραση. Ακόμα και μνήμη χρυσόψαρου αν έχεις άμα τους βλέπεις συνεχώς μια δυσφορία σε πιάνει…

Το πολιτικό σύστημα με το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα, έχει συνολικά ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας.

Ευθύνη έχει και ο λαός. Που δεν είναι καθόλου σοφός. Γιατί αν ήταν σοφός θα είχε διαολοστείλει το πελατειακό σύστημα από τα πρώτα χρόνια του ελληνικού κράτους.

Οι ψηφοφόροι μια ζωή ψήφιζαν χωρίς πολιτικά κριτήρια. Χωρίς να ξέρουν τι είναι το κάθε κόμμα. Και ποια είναι τα πραγματικά συμφέροντα που θα εξυπηρετούσε.

Κάποιοι βολευόντουσαν με κάποια θεσούλα στο δημόσιο ή με επαγγελματική στήριξη.

Ο σοφός λαός ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει μια επιλογή για το συνολικό καλό, για το καλό του μέλλοντος. Μικρόψυχα και εγωιστικά επέλεγε. Ενίοτε και βλακωδώς (στην οικογένεια μας πάντα έτσι ψηφίζαμε, λέγανε).

Ούτε τώρα θα ψηφίσει ο σοφός λαός με πολιτικά κριτήρια. Εντάξει, θα είναι λιγότεροι αυτοί που θα ψηφίσουν Νεαπασοκρατία. Αλλά η επιλογή τους δεν είναι πολιτική. Πάλι καιροσκοπική είναι.

Δυστυχώς, και το γράφω χρόνια, οι πολίτες στερούνται πολιτικής παιδείας. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλον τον κόσμο.

Γι΄ αυτό και είναι κοπάδι. Και τρέχουν πίσω από τον τσοπάνι που θα τους πει το πιο ωραίο παραμύθι.

 Το θετικό είναι ότι η κρίση αυτή οδηγεί ένα μέρος νέων ανθρώπων να προσπαθούν να καταλάβουν. Αλλά και οι περισσότεροι νέοι θα ακολουθήσουν ανιστόρητες επιλογές.

Κατά τα άλλα ας σκεφτούμε το εξής. Όλοι, και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι, λένε ότι η πολιτική του μνημονίου είναι αποτυχημένη. Και μας καλούν να ακολουθήσουμε τον δρόμο της σίγουρης αποτυχίας. Να δούμε πόσοι Έλληνες θα ψηφίσουν την σίγουρη αποτυχία…

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα