ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Βουλευτικό αμέρικαν μπαρ


Ο Μπένι θέλει να μην υπάρχει άλλος υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η εκλογή να μην γίνει από την βάση.

Σου λέει, αν γίνει από την βάση θα καταλήξω σαν την Ντόρα. Και θα έχω την Μπενική συμμαχία να παλεύει να μπει στην βουλή.

Αλλά ακόμα και αν συμμαχήσει με την Ντόρα, ούτε στο 2% δεν θα φτάσουν και οι δύο μαζί.

Από την άλλη, έχει και ένα δίκιο. Ποια βάση ΠΑΣΟΚ; Περισσότεροι είναι οι βουλευτές και οι υπουργοί από τους ψηφοφόρους…

Το ωραίο όμως είναι ότι απειλεί να μην είναι υποψήφιος αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα του.

Μην μας το κάνεις αυτό Μπένι… θα βάλω την γάτα μου να κλαίει. Όπως και όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας. Το τι κλάμα έχει να πέσει, δεν περιγράφεται.

Κρίμα που δεν απειλούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ να αποσύρουν την υποψηφιότητα τους. Με την παραίτηση Γιωργάκη θα είχαμε ένα ανύπαρκτο κόμμα άνευ προέδρου.

Ο Καμμένος είπε ότι η ΝΔ προσχώρησε στην νεοφιλελεύθερη λογική της κυβέρνησης Παπαδήμου. Καημένε μου, άργησες λίγο να το καταλάβεις.

Η ΝΔ για ένα πράγμα στεναχωριέται. Που το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε με μεγαλύτερη επιτυχία την νεοφιλελεύθερη πολιτική από ότι η ίδια. Όπου νεοφιλελεύθερη πολιτική σημαίνει «τα παίρνω από τους πολλούς που έχουν λίγα και τα δίνω στους λίγους που έχουν πολλά».

Μην βλέπετε την λέξη «ελευθερία» και σας τρέχουν τα σάλια. Όταν αυτοί λένε «ελευθερία», ελεύθερη οικονομία και άλλα τέτοια εννοούν ότι θέλουν να έχουν το ελεύθερο να ξεζουμίζουν τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο και τον συνταξιούχο.

Η μόνη πρόβλεψη των πολιτικών που έχει πέσει μέσα είναι αυτή του Λοβέρδου που μιλούσε για ανεργία στο 20%. Και μάλιστα τον στόχο τον πέτυχαν εγκαίρως. Έτσι τώρα έχουν τον χρόνο να βάλουν ψηλότερα τον πήχη. Να φτάσει η ανεργία στο 30%.

Και οι πολίτες περιμένουν να φτάσει η ανεργία στο 31% ώστε με έναν ακόμα άνεργο να καεί η μνημονιακή πολιτική.

Εντωμεταξύ θα έχουμε καεί εμείς…

Κάπου διάβασα ότι οι αγανακτισμένοι ετοιμάζονται πάλι να κατέβουν στις πλατείες. Αλλά μην το κάνουν κατά τον Μάρτη γιατί σε λίγο καιρό θα έρθει το Πάσχα και θα πρέπει να φύγουν για να ψήσουν τον οβελία.

Η αγανάκτηση που ξεσπάει με μια μούντζα δεν είναι τίποτε άλλο από μια βαλβίδα ασφαλείας που αφήνει λίγο ατμό να ξεφύγει.

Δυστυχώς, αλλά, με μούντζες δεν αλλάζει ο κόσμος. Θέλει μυαλό, πολιτική και κοινωνική παιδεία, δράση και θυσίες.

Επίθεση δέχθηκαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είπαν να λύσουν το πρόβλημα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εντός ενός μπαρ.

Το οποίο μπαρ μετά από αυτήν την συνάντηση αποκαλείται «Μπαρ το ναυάγιο».

Φαντάσου σε τι κατάσταση είναι τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ που χωρίς αλκοόλ δεν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις. Ακόμα και αν είσαι βουλευτής του.

Αλλά γιατί τους επιτέθηκαν; Αχάριστοι πολίτες. Δεν αναγνωρίζουν το εθνικό έργο που έχουν επιτελέσει οι βουλευτές προσπαθώντας να σώσουν την Ελλάδα.

Μετά από δύο χρόνια ο μονόδρομος έγινε ο εφιάλτης με τα μέτρα. Ο λόγος για το κυβερνητικό κανάλι προπαγάνδας που ξιφούλκησε κατά της τρόικας  με αφορμή την καλπάζουσα ανεργία.

Ένας – ένας βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ βάλλουν κατά της μνημονιακής πολιτικής την οποία είχαν στηρίξει. Δηλαδή, θέλουν αν μας πουν, ότι εντέλει δεν την έσωσαν την χώρα;

Να μας το λέτε πιο μαλακά. Μην πάθουμε και τίποτα εκεί που κοιμόμαστε ήσυχοι και αμέριμνοι.

Μεγαλύτερη κρατική επιχορήγηση πήραν τα κόμματα το 2011. Με την αξία τους. Οι μεν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ- ΛΑΟΣ επειδή μας έσωσαν και οι ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – Οικολόγοι επειδή έκαναν την πάπια βοηθώντας με τον τρόπο τους στην σωτηρία.

Εξάλλου όπως είπε και ο αυθεντικός κωλοτούμπας τα λεφτά επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω μισθών, ενοικίων κλπ

 Θα παρακαλούσα την κυβέρνηση να με επιχορηγήσει και εμένα και δεσμεύομαι όλο το ποσό να το επιστρέψω στην κοινωνία. Ούτε ένα ευρώ δεν θα κρατήσω κάτω από το μαξιλάρι μου.

Και αν το ποσό είναι πολύ μεγάλο θα το καταθέσω στις τράπεζες ώστε να τις βοηθήσω να έχουν ρευστότητα βοηθώντας έτσι την αγορά και κατά συνέπεια τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις οι οποίοι θα  συνεχίσουν να έχουν ένα μισθό καθώς και τους συνταξιούχους που θα μπορούν να παίρνουν σύνταξη αφού θα υπάρχουν εργαζόμενοι που θα πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Επιχορηγείστε με και να δείτε πως λύνεται το πρόβλημα της ύφεσης. Τι, μόνο ο Καρατζαφέρης θα προσφέρει σε τούτη τη χώρα; Εμείς δεν είμαστε πατριώτες;

Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και ο Τζουμάκας. Άντε και στην Λιάνη… Αυτό δεν είναι κόμμα, καλοκαιρινή επιθεώρηση είναι. Και μάλιστα κακής ποιότητας.

Μικρός Φωκίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα