ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δημοκρατική χούντα


Την εισφορά αλληλεγγύης καλούνται να πληρώσουν και άνεργοι οι οποίοι είχαν έστω ένα μεροκάματο το 2011.

Και μάλιστα με προσαύξηση αν είχαν κάνει ένσταση. Σωστά. Από πού ως που δεν θέλουν να δείξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στους υπόλοιπους ανέργους;

Ξέρεις τι είναι να έχουν εισόδημα μεγαλύτερο κατά 30 ευρώ τον χρόνο; Και η κυβέρνηση ας μην μείνει απλά στην εισφορά αλληλεγγύης.

Να τους φορολογήσουν επιπλέον με 40% για αυτά τα 30 ευρώ. Και αν τα έχουν βγάλει στην Ελβετία να τους ρίξουν και ένα πρόστιμο.

Κάτι τέτοιοι είναι που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στην χρεοκοπία. Πως κύριε λες ότι είσαι άνεργος όταν έχεις κάνει ένα μεροκάματο;

Άσε που μπορεί να ήταν μεροκάματο λαμόγιου. Ξέρεις τα μεροκάματο έχουν τα λαμόγια; Οι πολιτικοί που μας κυβερνούν ξέρουν. Γι΄ αυτό και μας έχουν ξεσκίσει στους φόρους.

Και στους στάβλους έχει πάει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ. Σου λέει η κυβέρνηση. Και στα σπίτια και στους στάβλους ζώα μένουν.  Οπότε γιατί να υπάρχουν εξαιρέσεις; Μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν ζώα που παριστάνουν τους ψηφοφόρους και μας ψηφίζουν;

Από το νέο έτος ο Αη Βασίλης θα μας φέρει μια αυξησούλα. Στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μόνο 19%. Ούτε 20% δεν είναι, ας μην γκρινιάζουμε. Αφού λεφτά υπάρχουν.

Τελικά δεν βλέπω να μας κόβουν το ρεύμα επειδή δεν θα πληρώνουμε το χαράτσι του Μπένι. Θα μας το κόβουν επειδή δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε το ρεύμα.

Αγώνα δίνει η κυβέρνηση και όλο το σύστημα που την στηρίζει για να παραμείνουμε στο ευρώ. Εμείς θα είμαστε στο ευρώ. Το ευρώ δεν θα είναι στην Ευρώπη.

Είμαι άνεργος δύο χρόνια, έχω ανύπαρκτο εισόδημα. Τι να διαλέξω; Άδειες τσέπες με ευρώ ή άδειες τσέπες με δραχμή; Αυτό το δίλλημα με βασανίζει κάθε βράδυ.
Χωρίς δουλειά με ευρώ ή με δραχμές;

Ευρωκατάσταση. Όπως λέμε σκατοκατάσταση.
 
Γραμματάκι έστειλε ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης στα αφεντικά του. Ανάμεσα στα άλλα γράφει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται είναι αποτυχημένη. Αλλά αυτός θα την στηρίξει.

Για να μην μας λέει ότι δεν ήξερε. Ξέρει ότι η πολιτική είναι καταστροφική αλλά αυτός εκεί…. Την στηρίζει και την ψηφίζει.

Και θα ζητήσει από τον λαό να τον ψηφίσει στις επόμενες εκλογές. Για επιβράβευση των επιλογών του.

Το ωραίο είναι ότι πράγματι κάποιοι θα τον ψηφίσουν. Για να δικαιολογήσουν και τον Μπένι που στέλνει το χαράτσι στους στάβλους.

Αλλά, είπαμε, το κάνει για να πάρουμε την 6η δόση και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
Ή για να είμαστε ακριβείς, για να πληρωθούν τα ομόλογα που λήγουν.

Πότε θα γίνουν οι εκλογές; Πάντως όχι τότε που συμφωνήθηκε. Δεν προλαβαίνει ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός σε συνεργεία με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ να έχει υπογράψει την θανατική καταδίκη της χώρας και των πολιτών.

Οπότε άρχισαν να λένε για Μάρτιο, για Πάσχα, για Μάιο… κοίτα να δεις που πρώτα θα καταρρεύσει η Ευρώπη και μετά θα πάμε στις κάλπες.

Να έχει ολοκληρωθεί και το έργο τους βρε αδερφέ.

 Χρυσά αυγουλάκια και ζουμερά πορτοκαλάκια έριξαν στον μπουμπούκο. Δεν σκέφτηκαν ούτε για μια στιγμή ότι αν έπεφταν πάνω του τα αυγά και τα πορτοκάλια θα λερωνόντουσαν από τον μπουμπούκο.

Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Γαλλία… η νέα Ευρώπη. Η ισχυρή Ευρώπη. Κάτι σαν την ελληνική θωρακισμένη οικονομία.

Μικρός Φωκίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα