ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Οι πασοκιές και οι προστάτες

Στο στόχαστρο έχει βάλει το ΣΔΟΕ τον ωραίο Άκη, άλλον έναν τελειωμένο πολιτικά Πασόκο και κάτι νεοδημοκράτες ώστε να βοηθηθεί και ο Αντωνάκης ο Σφουγγαράκης στο να πετάξει από πάνω του, άκοπα, κάποια από τα βαρίδια της κουρασμένης πενταετούς διακυβέρνησης του Κωστάκη της Ραφήνας.


Για να σας καθησυχάσω, το ΣΔΟΕ κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία. Και αν κάποιοι κακοπροαίρετοι σαν του λόγου μου λέμε ότι υπήρχε πολιτικός δάκτυλος που έθεσε σε κίνηση την μηχανή, να σοβαρευτούμε.

Η προηγούμενη ακινησία οφείλονταν απλά στην ανυπαρξία οράματος στο σώμα. Ενώ τώρα έχουμε στόχο. Να σώσουμε την Ελλάδα.

Εν τέλει βλέπω από το ΠΑΣΟΚ να την πληρώνουν 2-3 τελειωμένοι και άλλοι τόσοι από την ΝΔ. Και το θέμα των κλοπών από τους πολιτικούς θα λήξει κάπου εκεί.

Θέλουν δηλαδή να μας πείσουν ότι στα τόσα χρόνια κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ένας Άκης τα έφαγε όλα και ένας Μαντέλης πήρε μιζούλες από την Siemens. Ή ότι μόνο 2-3 γαλάζιοι έβαλαν το χέρι και βούτηξαν το βαζάκι με το μέλι.

Ο Άκης βέβαια ισχυρίζεται ότι το παλατάκι του το πήρε με δάνειο η γυναίκα του. Τον λυπήθηκα, πραγματικά. Να θέλει και αυτός να πάρει ένα κωλόσπιτο για την γυναικούλα του και να μην έχει δυο δεκάρες στην άκρη.

Όπως με δανεικά έκανε συλλογή διαμερισμάτων εν καιρώ παντοδυναμίας του ο Θόδωρος του Κωστάκη, γνωστός και ως γιος του ταχυδρόμου.

Ώρες – ώρες, πραγματικά, είμαι έτοιμος να πάω στην βουλή να καταθέσω το επίδομα ανεργίας που παίρνω για να βοηθήσω αυτήν την άμοιρη κοινωνική τάξη που θυσιάζει τα πάντα για το γενικό καλό.

Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτή η ιστορία μου μυρίζει πασοκιά. Και δεν ξέρω αν πρέπει να ικανοποιηθώ αν έστω ένας πολιτικός μπει στην φυλακή ή να αγανακτήσω για την στάχτη που θα μου ρίξουν στα μάτια.

Αν φτάσουμε βέβαια ως εκεί. Και αν γίνει καν και δήμευση περιουσιών.

Ωραία τηλεοπτική δημοσιογραφία έχουμε. Αντικειμενική, απέναντι στην εξουσία, με ρεπορτάζ. Καμία σχέση με προπαγάνδα.

Όπου ρεπορτάζ είναι ότι τους πασάρει η αστυνομία. Και από εκεί και πέρα αρχίζουν τα παραμύθια με δράκους. Τελευταίο παράδειγμα η γερμανίδα που έχει συλληφθεί ως μέλος τρομοκρατικής ομάδας.

Χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να ψάξει, να ρωτήσει, να μάθει, μας την παρουσίασαν ως κόρη γερμανών τρομοκρατών. Προφανώς αυτό ήταν ένα αδιαμφισβήτητο επιχείρημα καθώς η τρομοκρατία είναι μια οικογενειακή υπόθεση που περνάει από γενεά σε γενεά μέσω DNA.

Οπότε μπροστά στο επικοινωνιακό επιχείρημα η αλήθεια είναι ασήμαντη για να ασχοληθούμε με αυτή.

Θα μου πεις ότι αφού την πληροφορία την πήραν από την αστυνομία τι να κάνουν; Να μην πιστέψουν τους προστάτες μας;

Οι οποίοι προστάτες, όπως μας είχε διαβεβαιώσει και ο πρώην προστάτης Χρυσοχοΐδης, και ίσως και ο νυν Παπουτσής, σέβονται απόλυτα την προσωπικότητα του κάθε πολίτη. Ακόμα και αν είναι ύποπτος ή κατηγορούμενος.

Αυτά που ξέρατε επί δεξιάς ξεχάστε τα. Στην νεοδεξιά δεν συμβαίνουν αυτά. Ξυλοδαρμοί, ξεφτίλισμα της προσωπικότητας γυμνώνοντας τον ύποπτο, και εκβιασμοί δεν υφίσταται.

Και αν ακούσατε να συμβαίνει κάτι τέτοιο να είστε σίγουροι ότι τίποτα συριζιώτες τα λένε για να προβοκάρουν τους προστάτες.

Αυτοί είναι ικανοί να χτυπάνε με μανία τα κεφάλια τους στις παρακείμενες ζαρντινιέρες για να ισχυριστούν ότι ξυλοκοπήθηκαν από τους προστάτες.

Κατά τα άλλα η πραγματικότητα συνεχίζει να μας απειλεί. Αλήθεια η Τυνησία πόσο μακριά από την Ελλάδα βρίσκεται;

Μικρός Φωκίων (εκ του protagon προερχόμενο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα