ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Τροϊκανή αυτοκρατορία

Σημείωση: Το κείμενο αυτό αναρτήθηκε στο protagon.gr. Μου έγινε μια πρόταση να γράφω εκεί που και που κανένα κείμενο (άνευ υλικής αμοιβής) και ως ματαιόδοξος που είμαι το δέχθηκα.


  Τροϊκανή Αυτοκρατορία


Αυτό είναι το πρώτο μου κείμενο στο www.protagon.gr και νιώθω την ανάγκη να γνωριστούμε λιγάκι.

Όταν μου έγινε η πρόταση να γράφω κανένα κείμενο εδώ παραξενεύτηκα λιγάκι. Αναρωτήθηκα που στο καλό με ανακαλύψανε. Μετά σκέφτηκα ότι ένας από τους δημιουργούς της ιστοσελίδας είναι ο Θεοδωράκης και κατάλαβα.

Αυτός ο άνθρωπος έχει μια μανία να ψάχνει για τις μειονότητες.

Και εγώ ανήκω σε μια ιδιόμορφη μειοψηφία. Όσο κυβερνούσε ο Κωστάκης τα έπαιρνα από το ΠΑΣΟΚ για να κάνω προπαγάνδα υπέρ του Γιωργάκη και τώρα τα παίρνω από τον Σαμαρά (ή την Ντόρα, δεν θυμάμαι) για να σκάβω τον λάκκο του Γιωργάκη.

Επίσης ήθελε να με πληρώσει και το ΚΚΕ αλλά με κουπόνια και έτσι δεν το δέχθηκα. Από το ΣΥΡΙΖΑ θα το δεχόμουν αλλά κάθε φορά που μιλούσα με έναν υπεύθυνο για να κανονίσουμε το τίμημα υπήρχε μια διάσπαση και έμπαινε άλλος στην θέση του.

Από τον Καρατζαφέρη αρνήθηκα την πληρωμή γιατί θα ήταν σε είδος. Σε βιβλία του μπουμπούκου. Αυτό δεν ήταν δωροδοκία. Ήταν βασανιστήριο. Και δεν είμαι και μετανάστης…

Είμαι λοιπόν ένας προβοκάτορας. Και ξεκινώ τις προβοκάτσιες μου…

Η τρόικα θα μας συντροφεύει μέχρι το 2018. Ή έτσι θέλουν. Δεν θα το ανεχτούμε κάτι τέτοιο. Θα πτωχεύσουμε για να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Εξάλλου του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει. Άντε μέχρι τετρακόσια χρόνια να το ανεχτούμε. Ούτε μέρα παραπάνω.

Το νέο αυτό δεν είναι τόσο δυσάρεστο όσο νομίζουμε. Πρώτον ο Γιωργάκης μας το έχει πει καθαρά. Μέχρι το 2012 θα περάσουμε δύσκολα. Άντε μέχρι το 2013. Μετά θα μας δώσουν τα χρυσά κουτάλια και θα τρώμε μέχρι σκασμού.

Όσοι επιζήσουν βέβαια.

Και μην αμφισβητείτε τον Γιωργάκη. Μας έχει πει ποτέ ψέματα για να μας πει τώρα; Μόνο αλήθειες μας λέει. Απλά οι αλήθειες του έχουν πεπερασμένο χρονικό όριο. Των δέκα δευτερολέπτων.

Επίσης η χώρα μας έχει χρυσές εφεδρείες. Το χρυσές μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Θα έρθει ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης και θα πάρει το σφουγγάρι του και θα σβήσει με μιας τα χρέη και τα ελλείμματα και η χώρα θα ζήσει τον χρυσό αιώνα της ανάπτυξης.

Και αν δεν τα καταφέρει έχουμε και τον Κωστάκη. Θα αργήσει βέβαια λίγο. Εδώ να μιλήσει περιμένουμε και έχουν περάσει τόσα χρόνια. Σκέψου πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να κινηθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει να υπάρχει ένα αντιμνημονιακό μέτωπο. Μόνο να μην είναι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί θα ξεκινήσουμε για πορεία από την Κλαυθμώνος κάνα εκατομμύριο άνθρωποι και μέχρι να φτάσουμε στην βουλή θα έχουμε διασπαστεί σε τρία εκατομμύρια κομμάτια.

Κάποιοι λένε ότι ο ΛΑΟΣ θα πάει με την Ντόρα. Σύμφωνα όμως με τις πρώτες δημοσκοπήσεις μάλλον η Ντόρα θα ενσωματωθεί στο ΛΑΟΣ. Και οι δύο στο ΠΑΣΟΚ.

Ένα – ένα κράτος υποκύπτει στον μηχανισμό. Για πρώτη φορά στην ιστορία θα δημιουργεί μια νέα αυτοκρατορία χωρίς να υπάρχει ούτε ένα θύμα από την πλευρά των επιτιθέμενων.

Τα θύματα είναι όλα από τα κράτη που υποδουλώνονται στην τροϊκανή αυτοκρατορία.

Μετά την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου έρχεται και η σειρά για τα δομημένα ομόλογα. Στις φυλακές θα σαπίσουν όσοι έστησαν όλη αυτή την ιστορία ζημιώνοντας με το αζημίωτο τα ταμεία.

Ή ακόμα καλύτερα και πιο σοσιαλιστικά. Θα τους τιμωρήσουμε με κατάργηση των συντάξεων για τους εργαζόμενους.

Θυμάμαι το φοβερό επιχείρημα του Τσιτουρίδη για να μας πείσει ότι δεν έχει καμιά σχέση. Αφού, λέει, τον ξαναψήφισε ο λαός και τον έστειλε ξανά στην βουλή έχει την αθώωση από αυτούς που ουσιαστικά έβλαψε αυτή η απάτη.

Και μεταξύ μας. Έχει δίκιο. Εμείς είμαστε οι βασικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή που μας έχουν οδηγήσει οι πολιτικοί.

Δεν ψηφίζαμε το κόμμα ή τους πολιτικούς που πιστεύαμε ότι είναι άξιοι να έχουν τις τύχες των ζωών μας στα χέρια τους αλλά αυτούς που μπορεί να μας έκαναν κανένα ρουσφετάκι ή ψηφίζαμε με ποδοσφαιρική λογική. Οπαδοί φανατικοί χωρίς κρίση και κριτική.

Ακόμα και τώρα που βλέπουμε να λιγοστεύει το φαγητό στην κατσαρόλα μας παραμυθιαζόμαστε παρακολουθώντας τους άλλους να μαγειρεύουν.

Για τα παπαγαλάκια θα τα πούμε άλλη φορά.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα