ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Πελατωμένη δημοκρατία

Μεγάλη ενδοκυβερνητική κρίση έχει ξεσπάσει με αφορμή την συνέντευξη του Γιωργάκη.

Ο Πάγκαλος είναι έξω φρενών καθώς τον συντονισμό της συνέντευξης θα τον κάνει ο Πεταλωτής.

Ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια δίκαια διαμαρτύρεται καθώς έχει την τεχνογνωσία του συντονισμού. Ένα χρόνο τώρα συντονίζει τους υπουργούς. με πέντε δημοσιογράφους θα έχει πρόβλημα;

Ο Πάγκαλος σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερος για αυτήν την δουλειά. Και φυσικά θα ανέβαινε και η τηλεθέαση. Ενώ με τον Πεταλωτή, τι να δεις; Είναι σαν να βλέπεις τον Αντώναρο. Μια φορά, δυο φορές, μετά βαριέσαι.

Ο Πεταλωτής λοιπόν θα συντονίζει. Θα παίξει δηλαδή τον ρόλο της Χούκλη. Προφανώς το κάνει για λόγους οικονομίας. Σε τέτοιες δύσκολες εποχές δεν είναι να πληρώνεται έξτρα ένας δημοσιογράφος απλά για να συντονίζει.

Θα μπορούσε βέβαια, για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία, να κάνει ο Πεταλωτής και τις ερωτήσεις.

Οι απαντήσεις έτσι κι αλλιώς δεν μας ενδιαφέρουν.

Αυτή η Δευτέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «μαύρη Δευτέρα». Στις 9 συνέντευξη του Γιωργάκη και στις 11 συνέντευξη του Μητσοτάκη στους «Φακέλους».

Από το κακό στο χειρότερο δηλαδή. Ή για να είμαι δίκαιος: Διαγωνισμός για το ποιος θα μας μαυρίσει περισσότερο την ψυχή.

Τελικά σε αυτές τις εκλογές για τι πράγμα θα ψηφίσουμε; Πάντως όχι για δήμαρχους.

Θα μας απειλήσει ο Γιωργάκης με πρόωρες εκλογές. Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν οι κηδεμόνες του του επιτρέπουν να παίζει τέτοια παιχνίδια.

Το δίλημμα ποιο θα είναι; Ή Γιωργάκης ή πτώχευση; Σαφώς και επιλέγουμε την πτώχευση. Πόσο χειρότερα μπορεί να είναι από αυτό που έτσι κι αλλιώς θα μας συμβεί;

Αλλά θα είχε μεγάλη πλάκα αν ο Γιωργάκης έλεγε ότι επειδή δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει παραιτείται και κάνει πρόωρες εκλογές στις οποίες στηρίζει Σαμαρά που έχει τον τρόπο (αλλά δεν μας το λέει) να μας βγάλει από το μνημόνιο σε ένα χρόνο.

Προσέξτε ερώτηση και προσέξτε απάντηση:
Ε: Γιατί το κόμμα σας ως αντιπολίτευση δεν ζητάει πρόωρες εκλογές;
Α: Γιατί σύμφωνα με το σύνταγμα ο μόνος που μπορεί να τις προκαλέσει είναι ο πρωθυπουργός.

Απορία: Αν η ερώτηση ήταν «ποιος σύμφωνα με το σύνταγμα είναι υπεύθυνος για την προκήρυξη εκλογών» τι απάντηση θα είχαμε;

Άλλη ερώτηση και απάντηση:
Ε: Κατά την γνώμη σας πρέπει ο Καραμανλής να μιλήσει;
Α: Ο Καραμανλής θα μιλήσει όποτε κρίνει ο ίδιος ότι είναι η σωστή ώρα.

Αυτός δηλαδή απαντά στην ερώτηση: Ο Καραμανλής θα πρέπει να κρίνει ο ίδιος πότε θα μιλήσει ή όχι; (Καμιά σχέση δηλαδή με την ερώτηση όπου του ζητείται η γνώμη του).

Αν παρατηρήσετε οι περισσότερες απαντήσεις των πολιτικών είναι σε ένα τέτοιο στυλ.

Το επισημαίνω για να μην νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε… (έστω κάποιοι, που κάνουν τον κόπο να ακούν και την ερώτηση και την απάντηση)

Ετούτη την εβδομάδα οι μάγκες μπορούν αν κυκλοφορούν αμέριμνοι. Δεν θα τους πατήσει κανένα τρένο.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα