ΑΙΝΣΤΑΙΝ

ΑΪΝΣΤΑΪΝ: Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο... Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη... Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Στήριξε ΜΜΕ

Στηρίξτε ΜΜΕ.... γιατί εδώ σας λέμε τι θα γίνει πολύ καιρό πριν γίνει. Για να μην πέφτετε από τα σύννεφα.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Θέλει να μας τα πάρει όλα

Απίστευτη ζέστη σήμερα και εγώ αποφάσισα να γράψω. Διάλεξα την πιο ζεστή μέρα για να έχω μια καλή δικαιολογία για τις κρυάδες που θα ακολουθήσουν.


Επέστρεψε το παιδί από τις διακοπές στην Πάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν άνοιξε το αριστερό συρτάρι του γραφείου του γιατί εκεί είχε αφήσει τις ενοχές πριν την κάνει για διακοπούλες.
Εξάλλου γιατί να έχει ενοχές. Αφού κάνει ότι καλύτερο μπορεί για αυτούς που τον στηρίζουν. Τους τραπεζίτες.

Για τον λαό προετοιμάζεται να εμφανίσει δύο πρόσωπα. Το κοινωνικό όπου θα μας πει ωραία παραμύθια και θα μας υποσχεθεί ότι θα μας κάνει ευτυχισμένους τρώγοντας κοπανιστό αέρα και το πραγματικό του όπου θα μας βάλει το χέρι για άλλη μια φορά στις άδειες μας τσέπες.

Κατά τα άλλα μπορεί να δουλέψει λίγο και για τα κανάλια κάνοντας έναν ανασχηματισμό στους υπαλλήλους της τρόικας που εδώ στην Ελλάδα τους λέμε υπουργούς.

Άλματα κάνει η ανεργία. Προετοιμάζεται φαίνεται για τους επόμενους ολυμπιακούς αγώνες. Το ένα χρυσό το έχουμε εξασφαλίσει.
Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο θα μας το φέρει η ακρίβεια. Αυτή και αν κάνει άλματα.

Μετά τον τέταρτο δρόμο του Γιωργάκη έχουμε και τον δρόμο του Αντώνη του Σφουγγαράκη. Αυτού που είναι εκτός μνημονίου.
Είναι ο γνωστός γαλάζιος δρόμος που είναι και ο πιο σύντομος. Για την ολοκληρωτική καταστροφή.

Η Αννούλα της Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς που δήλωσαν ότι θέλουν να συνταξιοδοτηθούν να επιστρέψουν στις αίθουσες.
Προφανώς για να δώσουν έναν νέο αέρα στην εκπαίδευση.

Αυξήθηκαν οι μισθοί στην Αλβανία. Μας βλέπω σιγά – σιγά να πηγαίνουμε στην γείτονα χώρα. Από Αλβανός τουρίστας στην Ελλάδα θα φτάσουμε στο Έλληνας μετανάστης στην Αλβανία.
Για 10 ευρώ θα χτυπάμε 18ωρα στα χωράφια τους.

Θα ακριβύνει και το ψωμί. Ώστε να λέμε κυριολεκτικά το ψωμί ψωμάκι. Κάποτε όταν οι άνθρωποι είχαν παρόμοια οικονομικά χάλια με εμάς έτρωγαν ψωμί και τυρί και χόρταιναν. Τώρα αν θέλεις να χορτάσεις με ψωμί και τυρί θα πρέπει να έχεις κάνει αιματηρές οικονομίες για να τα καταφέρεις.
Άσε που θα έχουμε και τον Παπακωνσταντίνου να μας τρώει το μισό φραντζολάκι.

Δεν έρχονται νέα μέτρα. Κοιμηθείτε ήσυχοι. Απλά θα σκληρύνουν λίγο αυτά που ήδη εφαρμόζονται.
Θα κοπούν δηλαδή τελείως τα επιδόματα στους δημοσίους, θα αυξηθεί ο ΦΠΑ και σε άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης, άντε να αυξήσουμε λίγο τον φόρο στα καύσιμα…

Μονότονο κατάντησε πάντως. Κάθε δυο μήνες και νέο πακέτο. Αφού αν περάσει δίμηνο και δεν έχουμε νέα μέτρα θα μας λείψουν…
Ακόμα και η ΓΣΕΕ θα κάνει μια 24ωρη απεργία για να διαμαρτυρηθεί επειδή η κυβέρνηση αιφνιδιάζει τους εργαζόμενους!

Σύμφωνα με τα σχέδια του Γιωργάκη στον νέο εκλογικό νόμο προβλέπεται ότι οι 180 βουλευτές θα εκλέγονται με λίστα.
Προφανώς από τα πρόβατα θα διαλέξει τα πιο υπάκουα. Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι σε τι μας χρειάζονται οι βουλευτές. Αφού ότι αποφασίσει η κυβέρνηση το ψηφίζουν.

Ας λέμε ότι αν μια κυβέρνηση ψηφιστεί από το χ% θα διατάσσει και θα αποφασίζει. Αυτό που κάνει και τώρα δηλαδή. Η δημοκρατική επίφαση μας λείπει;
Να είχαμε δημοκρατία να έλεγα ναι. Άσε που πλέον ούτε η κυβέρνηση αποφασίζει. Μέχρι και το χαρτί της τουαλέτας ο Στρος Καν το αγοράζει.

Από την μια νοσταλγώ τις κρύες νύχτες του χειμώνα και από την άλλη σκέφτομαι ότι δεν θα μπορώ να αγοράσω πετρέλαιο.

Τελικά δεν μου το βγάζεις από το μυαλό. Η πρώτη λέξη που είπε ο Παπακωνσταντίνου δεν ήταν «μαμά». Ήταν «φόροι».

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πολιτική σάτιρα